DENİZLİLİ GENCİN YOUTUBE VİDEOSU BAŞINA İŞ AÇTI

Denizli’de bir alışveriş merkezinde mağaza işletmeciliği yapan youtube videosu kısa sürede büyük bir kitleye erişti. Videosunda hesaba para yatırmanın nasıl yapıldığını anlatan gencin bu videosunun ardından ise hesabına para yağmaya başladı.

  • 22 Kasım 2019 - 14:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Özel Haber: Mehmet Özden / Haberci Kuş

27 yaşındaki Emre Aydın, YouTube üzerinden paylaştığı bir videonun kısa sürede viral hale gelmesiyle hiç ummadığı bir sorunla karşı karşıya geldi. Baskı işi de yapan Aydın, ürünlerini internet üzerinden de satmaya başladı. Müşterilerinin bazıları bankamatikten para yatırma işleminin nasıl olduğunu bilmediği için onlara özel bir youtube videosu çeken genç girişimcinin başına bu videonun ardından hiç beklenmedik bir olay geldi.

“QNB Finansbank Enpara ATM’den kartsız para yatırma” isminde bir video çekerek müşterilerine hesaba kartsız nasıl para yatırılacağını kendi hesabı üzerinden gösterdi. Kendi hesap numarası üzerinden çektiği videoyu paylaşımda bulunan Emre Aydın’ın videosu 65 bin izlenme oranına ulaştı ve videoda gösterdiği kendi hesap numarasına tanımadığı insanların yanlışlıkla para yatırmaya başladığını fark etti.

İNSANLIK DERSİ VERDİ

Videoyu çektiği 9 Haziran 2017 tarihinden itibaren hesabına minimum 70 TL ile maksimum 500 TL arasında farklı miktarlarda tanımadığı insanlardan paralar geldiğini fark eden Aydın, video nedeniyle hesabına paraların yanlışlıkla yattığını anladı. Kendisine para gönderen vatandaşların parasını iade etmeye başlayan genç iş adamı insanlık dersi verdi.

ÜNİVERSİTEDE OKUYAN OĞLUNA GÖNDERECEĞİ PARAYI BANA ATANLAR

VAR

Çektiği video ile 65 bin izlenme oranına ulaşan Emre Aydın, videonun ardından para yatıran bir çok kişinin olduğunu ama en çok etkilendiği olayın emekli bir adamın yanlışlıkla yatırdığı 500 liranın ardından yaptıkları konuşma olduğunu söyledi. Aydın yine hesabına yanlışlıkla yatırılan 500 lirayı fark ettiğinde hemen hesap üzerinden parayı gönderen kişinin telefonunu aradığını belirtti. Aydın; “Aradığımda emekli olduğunu söyleyen yaşlı bir amca telefonumu açtı. Youtube üzerinden paranın nasıl yatırıldığını izleyip yanlışlıkla benim hesabıma para yatırmış. 500 lirasını hemen iban numarasının isteyerek ona geri gönderdim. Çok mutlu oldu ve bana çok dua etti. Emekli maaşını çektiğini ve üniversitede okuyan oğluna para göndermeye çalışırken bana parayı yanlışlıkla gönderdiğini söylemişti. Parayı yanlış hesaba yatırdığını anlayınca korkuyla panikleyen ve benim telefonumun ardından rahatlayan bu adamı hiç unutamıyorum” dedi.

İSYAN EDECEK DURUMA GELDİM

Hesabına yanlışlık yatırılan paralar nedeniyle artık isyan

etme noktasına geldiğini belirten Emre Aydın, Haberci Kuş’a konuştu. Aydın; “Hesabıma yatan yanlış tutarları anında

fark ediyorum. Para yatıran kişiyi arayıp tutarın yanlışlıkla benim hesabıma

yatırdıklarını söyleyip ardından kendilerinden iban numarası istiyorum. Bu

şekilde yanlışlıkla yatan tutarları iade ettim. Bu durumdan isyan ettiğim için

videoma yorum yazdım. Yazdığım yorum sayesinde birçok kişiden olumlu yönde

yorumlar aldım. Birçok kişi beni telefonla aradı ve insanlığın ölmediğini

belirtti. Umarım artık bundan sonra hiç kimse benim hesabıma yanlışlıkla para

yatırmaz” dedi.