23 NİSAN'DA KOLTUK DEĞİŞİMİ: EĞİTİM-İŞ DENİZLİ'DE ÇOCUKLAR KONUŞTU

Eğitim-İş Denizli'de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Koltukları Çocuklara Emanet Edildi

  • 24 Nisan 2024 - 11:26
  • Son Güncelleme : 24 Nisan 2024 - 11:45

Denizli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Eğitim-İş Denizli 1 ve 2 No'lu Şubeleri başkanlık koltuklarını çocuklara devretti. Eğitim-İş Denizli 1 No'lu Şube Başkanlığı'na 3. sınıf öğrencisi Çağatay Gündüz, 2 No'lu Şube Başkanlığı'na ise yine 3. sınıf öğrencisi Özgü Derin Çetin seçildi. Bayram dolayısıyla çocuk başkanlar önemli mesajlar verdi ve 23 Nisan'ın anlamını kutladı.


Eğitim-İş Denizli 1 No'lu Şube Başkanı Çağatay Gündüz yaptığı açıklamada, "Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 104. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz" diyerek başladığı konuşmasında, 23 Nisan'ın tarihsel önemine değindi. Gündüz, "Türk Ulusu, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından yurdumuzun parçalanmak istenmesi üzerine, Atatürk önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini vermiştir. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşi, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır" diyerek 23 Nisan’ın Türk milleti için taşıdığı önemi vurguladı.


Çocukların eğitimine de dikkat çeken Gündüz, "Biz çocukların daha iyi bir sistemde eğitim görmesi için, ufkumuzu aydınlatacak sanat ve spor derslerinin daha çok olmasını istiyoruz. Daha çok oyun oynamak istiyoruz" diyerek çocukların ihtiyaçlarına ve taleplerine yer verdi. Ayrıca, "Geleceğimizi karartacak politikalarla biz çocukları hayallerinden koparmayın. Bizler çok çalışarak Atatürk’e olan borcumuzu ödeyecek, ülkemize sahip çıkacağız" diyerek gelecek nesiller için umut dolu mesajlar verdi.

Eğitim-İş Denizli 2 No'lu Şube Başkanı Özgü Derin Çetin de 23 Nisan'ın önemine vurgu yaptı. "Değerli büyüklerimiz, Başöğretmenimiz Atatürk’ten bizlere armağan olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104. yılı kutlu olsun" diyerek başladığı konuşmasında, 23 Nisan’ın çocuklara ve dünya barışına yönelik mesajlarını şiirsel bir dille ifade etti. Çetin, 23 Nisan'ı "Bir devrin başladığı gün", "Çiçekleri ve çocukları gösteririm" ve "Dünya çocuklarının bayramı" olarak tanımladı.

Başkanlık koltuklarına oturan çocukların duygu dolu konuşmaları, 23 Nisan'ın ulusal egemenlik ve çocuklara verdiği değeri bir kez daha hatırlattı. Kutlamalar, çocukların coşkusu ve umut dolu sözleriyle büyük bir neşe içinde gerçekleşti.