KATLİAM AYRI TİCARET AYRI DİYEN ZEYBEKCİ'DEN BU SEFER HAKARETLİ PAYLAŞIM

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İzmir'de mermer ve doğaltaş fuarında yaptığı konuşmada İsrail ile ticaret ilişkilerini değerlendirdi. Zeybekci'nin yaptığı açıklamalar ağır tepki alınca sosyal medya üzerinden hakaret içerikli bir açıklama daha geldi.

  • 20 Nisan 2024 - 17:11
  • Son Güncelleme : 20 Nisan 2024 - 17:23

"Eyvallah! Bu katliamı kınıyoruz" diyen Zeybekci İsrail'le ticaretin ayrı değerlendirilmesi gerektiğini savundu. İsrail'le ticaretin sürmesi gerektiğini savunan Zeybekci; "Hassas çalışma yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" diye konuştu.

"Katliam ayrı ticaret ayrı" mesajı veren Zeybekci, "Yani eyvallah! İsrail'in müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. Onunla ilgili daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de çalışıyoruz" dedi.

İzmir'de yaptığı açıklamada İsrail ile ticaretin sürmesi gerektiğini savunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci gelen tepkilerin üzerine ikinci bir açıklama yaptı. Zeybekci; "Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Milyon dolarlık ihale alan şirketlerimizin mağduriyetlerini gidermiş oluruz" dedi.

AKP'li Zeybekci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk mallarını serbestçe satın alabiliyorlar, bunun da katkısıyla ticaret dengemiz 1'e 6 bizim lehimizedir" ifadelerini kullandı. Kayda alma yönteminin yasaklı ürün listesinden daha etkin olduğunu savunan Zeybekci, "Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz" dedi.

ELEŞTİRİYE KARŞI HAKARET DOLU EK AÇIKLAMA GELDİ!

"Sözlerimi tekrar ediyorum; daha hassas olmak" diyen Zeybekci sözlerini şu hamaset ve hakaret dolu sözlerle noktaladı: "Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimizin zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter."