DENİZLİ EĞİTİM İŞ’DEN YEREL YÖNETİMLERE YURT ÇAĞRISI

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Yerel Yönetimlere öğrenciler için kalabilecekleri Yurtlar yapma çağrısında bulundu. Aydoğan, “Böylelikle hem öğrenci aileleri maddi külfetten kurtulur, hem de öğrenciler kötü emelli oluşumların eline düşmemiş olur” dedi.

  • 22 Nisan 2024 - 15:38
  • Son Güncelleme : 22 Nisan 2024 - 15:46

Kaliteli bir eğitim sisteminin ülke geleceği için hayati önemde olduğunu söyleyen Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, her çağdan öğrencinin rahat bir eğitim alabilmek için sağlıklı barınma hakkı olduğunu belirtti. Ülkede ve Denizli’de öğrenci yurtları anlamında büyük sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Aydoğan, bu konuda son seçimlerde işbaşına gelen Belediyelere önemli bir sorumluluk düştüğünü dile dile getirdi. 

“Yerel Yönetimlerin, çocuklarımızın eğitimine daha çok önem gösterecek sosyal tesisleri ve eğitim araçlarını hayata geçirmesini bekliyoruz” diyen Aydoğan, öğrencilerin kötü emelli oluşumların eline geçmemesi için bu adımın atılması gerektiğine vurgu yaptı. 

“Özellikle Büyükşehirlerimizde çocuklarımız üniversiteye gittikleri zaman ya da liseleri kazandıklarında güvenli olarak barınabilecekleri yurtlar bulunmamaktadır” diyerek bu konudaki eksikliğe dikkat çeken Aydoğan, Sosyal Belediyeciliğin bu konuda önemli görevleri olduğunu ifade etti. 

Yerel yönetimlere bir çağrıyı da Türkiye Eğitiminde önemli bir unsur olan İzcilik konusunda yapan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, izcilik kurumuna da gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.