BAKAN KOCA CANLI YAYINDA KONUŞTU

Bakan Koca'dan son dakika açıklaması

  • 27 Mart 2020 - 16:47
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19.15'ta kameralar karşısına geçerek son dakika bilgiler paylaştı.

Koca; "Yaşadığımız günler örneğini gördüğümüz günler değil. Tüm dünya 2019'dan öncesine dönmek istiyor. 10 Mart'tan sonra günler değişti. Diğer ülkelerle aynı durumda değiliz. Binlerce ölen insan var. Türkiye insanını korumak için elinden geleni yaptı. Yurttaşımızı korumak için her türlü önlemi aldık. Dünya virüsün çıkmadığı günden öncesine dönemez bizde dönemeyiz. Önümüzdeki günler istesekte istemesekte farklı olacak.

Hastalığın yayılmasını sağlayacak şartları koymak ve onlara uymak zorundayız. Bugün bilim kurulumuzla belkide en önemli toplantımızı yaptık. Daha ileri tedbirlere ihtiyaç duyduğumuzu gördük. Kurul ile birlikte verdiğimiz kararda en önemli karar şu olmuştur. Hastalığı bulunduğu sınırlar içinde tecrit edelim. Sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir. Sosyal hayat buna göre düzenlenmelidir. İnsanlar birbirleriyle mümkün olduğunca az karşılaşmalıdır. Tatiller ve çalışma günleri düzene konmalıdır. Sokakta geçirelecek zamana kısıtlama getirilmesi en önemli konumuz oldu.

Bizim teması en aza indirecek hayata ihtiyacımız var. Virüsün şehirden şehire taşınmasının önüne geçmek bunun en önemlisi. Devletimiz tüm gücünü ortaya koyacak. Hastalığın önüne geçeceğimizi düşünüyoruz.

Son 24 saatte 7544 test yapıldı. 2069 pozitif vakamız var bugün 17 kişiyi kaybettik" dedi.

Alınacak yeni tedbirlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.