PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİNDE ÖDÜLLÜ KADRO CEZALANDIRILIYOR

Pamukkale Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Genel Sekreter Tamer Ceylan’a üniversite yönetiminde önemli yetkiler vermesinden sonra son aylarda birçok kişinin görev yerlerinin değiştirildiği, emekliliğe zorlandığı ve soruşturmalar açılarak kadrolarının elinden alınacağı ile ilgili iddialarda bulunuluyor. Bu görev değişikliklerinden en çok dikkat çekenler ise Denizli Valisi Ali Fuat Atik tarafından başarı ve teşekkür belgesi alan isimler olması oldu.

  • 30 Temmuz 2023 - 04:47
  • Son Güncelleme : 30 Temmuz 2023 - 22:06

Görev değişikliklerine ilişkin en çok dikkat çeken isim Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Fakülte Sekreteri olarak görev yapan Sezai Uğur oldu. Edinilen bilgiye göre Uğur, hiçbir gerekçe ve süre belirtilmeden merkezden 100 km uzaklıkta olan Çivril Uygulama Bilimler Fakültesine 13/b-4 ile sürgün edildi. Bu görevlendirmenin de Genel Sekreter Tamer Ceylan’ın önerisiyle olduğu ise en çok dikkat çeken iddialardan birisi. Sezai Uğur’un Pamukkale Üniversitesi tarafından deprem bölgesindeki yürütülen çalışmalarda yer aldığı, etkin rol alarak 20 gün bölgede bir fiil çalıştığı, kendisine hem Denizli Valisi Ali Fuat Atik hem de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından Başarı ve Teşekkür belgeleri verildiği biliniyor. Başarı ve teşekkür belgelerinin hemen ardından yapılan bu sürgün niteliğinde görevlendirmenin sebepleri ise kamuoyu tarafından merak konusu. Bu durumun Pamukkale Üniversitesi’nde başarılı çalışmalar yapanların cezalandırıldığı algısını yarattığı dile getiriliyor.


Tamer Ceylan - Genel Sekreter

BASKILARA DAYANAMAYARAK İSTİFA ETTİ

Diğer dikkat çeken olay ise Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde (TOHSAM) ki istifaya ilişkin yaşananlar oldu. Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun TOHSAM müdürlüğü kapsamında 30’a yakın sosyal sorumluluk projesinde imzasının olduğu, son yaşanan depremde 20 gün deprem bölgesinde görev yaptığı öğrenildi. Bu çerçevede kendisine hem Denizli Valisi Ali Fuat Atik hem de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından Başarı ve Teşekkür belgeleri verildiği bilinmekte. Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun Tamer Ceylan’ın baskıları sonucunda istifa ettiği ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın bu duruma sessiz kaldığı iddia ediliyor. Rektör Kutluhan’ın sessiz kalmasında yerel bir haber sitesinde de daha önce yayınlanan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Yabancı Öğrenci Kayıt Skandalına ilişkin gelişmelerin etkili olduğu diğer iddialar arasında. Ayrıca Genel Sekreter Tamer Ceylan’ın Sezai Uğur’un Çivril’e sürülmesinde etkin rol aldığı Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun istifa dilekçesinde de kayıt altına aldığı biliniyor. Kişisel çekişmeler ile kararlar verildiği iddialarına karşı Rektör Kutluhan ise hala sessizliğini koruyor.


VALİ ÖDÜLLENDİRDİ PAÜ CEZALANDIRDI

Pamukkale Üniversitesinde yaşanan son gelişmelerin ardından Denizli Valisi Ali Fuat Atik’ten gelecek tepki ise merak konusu. Vali Atik’in başarı ve taktir belgeleriyle ödüllendirdiği akademik ve idari personellere yönelik yapılan eylemler karşısında PAÜ kadroları Vali Atik’ten destek bekliyor.

Konuya ilişkin habere Tamer Ceylan'ın avukatı Bayram Can Çapar'ın verdiği cevabı okumak için tıklayın.