İYİ PARTİLİ SEMERCİ'DEN AKBELEN İSYANI

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, Akbelen olmak üzere ormanlık alanlardaki ağaç kesimlerine karşı sesini yükseltti. Başkan Semerci, “Akbelen köyündeki vicdanları yaralayan karar karşısında köylülerimizin ve çevre gönüllülerinin yanındayız” dedi.

  • 30 Temmuz 2023 - 04:52
  • Son Güncelleme : 30 Temmuz 2023 - 05:26

Muğla’nın Milas ilçesinde termik santral alanının genişletilmesi için Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesimleri yapılıyor. İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, yaşanan kesimlere karşı sesini yükseltti.

Semerci, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Küresel ısınma ile birlikte ülkemizde de ortalama sıcaklıkların üstüne çıkıldığı dönemi yaşadığımız bugünlerde şehirlerimizin nefes almasını sağlayan, serinlik kaynağımız ormanlık alanlara sahip çıkma ve ağaçlandırma çalışmalarının artması gerekmektedir. Hal böyle iken Akbelen başta olmak üzere ormanlık alanlarımızın yok edilmesi kararlarının acilen düzeltilmesi gerekmektedir. Bugün uygulanmaya çalışılan ve tüm vatandaşlarımızı rahatsız eden Akbelen köyündeki vicdanları yaralayan karar karşısında köylülerimizin ve çevre gönüllülerinin yanındayız. Aynı zamanda milletimizin hassasiyetini suistimal etmeye çalışan tüm illegal örgütlerin de karşılarında olduğumu bildiriyorum”.