KARACA DİRENİŞÇİLERİ ALARAK ALANA DÖNDÜ

Akbelen'de jandarma, saatler sonra alandaki ablukayı kaldırdı ancak alana girişlerde kimlik kontrolü yapmak istedi. Kontrole tepki gösterenlere jandarma, biber gazı ve copla müdahalede bulundu.

  • 29 Temmuz 2023 - 16:30
  • Son Güncelleme : 29 Temmuz 2023 - 16:39

Muğla Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür ocağı açmak için başlatılan ağaç kesimi, nöbet alanına kadar dayandı. Sabah 05.30'da başlayan kesim öncesinde jandarma ve polis çadırların bulunduğu nöbet alanının etrafını sardı. Alana giriş ve çıkışa izin verilmedi ve diğer illerden desteğe gelenlere TOMA ile saldırıldı.


Abluka altına alınan alana girmek isteyen bölge halkının avukatlarından İsmail Hakkı Atal ve Leyla Bilgen'in de aralarında olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Kesime engel olmak isteyenlere de jandarma, tazyikli su ve biber gazı ile sert müdahalede bulundu. Diken'in haberine göre, saldırı nedeniyle bir kişi kafa travması, bir kişi de baygınlık geçirdi. 


Gözaltıların ardından harekte geçen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'da gözaltına alınan direnişçilerin yanına gitti. Karakolda olan direnişçilerle birlikte alana geri dönen Karaca; "Hınç, hırs ve hoyratlık bu ülkenin en büyük düşmanı" mesajı verdi.