GÜLİZAR BİÇER KARACA: YERELDE KAZANAMAYACAK ADAYIMIZ YOK!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Bir ittifaka, karşılıklı kazan kazan ilişkisinde açık olmak lazım. ‘Benim belediye başkanım var burada, o belediye bende’ dediğimizde, o dediğimiz yerde seçim alınamayacaksa; çünkü beş yıl boyunca ittifakın olduğu yerlerde bile kazanamayacak belediye başkanları söz konusu; bu arkadaşlarla ısrarla devam edecekse, bizim orada olmamızın bir anlamı yok. O zaman biz kendi adayımızla çıkalım” demişti. Yasin Öztürk’ün bu açıklamasına cevap CHP Denizli Milletvekili, TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’dan geldi.

  • 10 Temmuz 2023 - 05:32
  • Son Güncelleme : 10 Temmuz 2023 - 05:36

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yaptığı açıklamada; “İttifakın Halil İbrahim Sofrası için kıymetli olduğunu düşünüyorum ama bu karar partilerin üst kurulları belirleyecektir” dedi.

Karaca açıklamasında şunları dile getirdi:

Öncelikle, bilindiği üzere yerel seçimlerde genel seçimlerde olduğu gibi yasal bir ittifak mümkün değildir. Bu nedenle genel seçimler tamamlandı ve ittifak süreci sona erdi. Yerel seçimlerle ilgili iş birliği süreci ise yürütülebilir. Bu süreç nasıl işleyecek? Yaz dönemi sonrasında, Eylül ayından itibaren partilerin üst kurulları ve yetkili organları bu konuda gerekli görüşmeleri yapacak. Ancak sonuçta ittifak veya iş birliği olsun olmasın, biz yüz yıllık bir siyasi partiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak iş birliğinin, genel başkanımızın kurduğu Halil İbrahim Sofrası'nın ülkemizdeki toplumsal barış için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ancak bu, siyasi partilerin kendi takdiridir.

GÜLİZAR BİÇER KARACA: "YERELDE KAZANAMAYACAK ADAYIMIZ YOK, AKSİNE SAYILAR ARTACAK"

Öncelikle Denizli, Manisa, Balıkesir gibi illeri de ekleyerek en az 15 Büyükşehir Belediyesini kazanacağız. Mevcut belediyelerimizde seçilememe ihtimali olan hiçbir belediye başkanımız bulunmamaktadır. Çünkü gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı'nın iş birliğiyle kazandığımız belediyelerde, belediye başkanlarımız halk nezdinde toplumsal belediyecilik, sosyal belediyecilik ve etkili belediyecilik anlamında ciddi bir itibar kazanmış durumdadır. Seçimler sona erdikten sonra bir pandemi ortaya çıktı. Pandemi sürecinde, hükümet bile 2 maske dağıtamazken, belediyelerimiz vatandaşların yardımına koştu. İktidar, vatandaşın evine bir parça ekmek gönderemezken, onların ihtiyaçlarını karşılayamazken, belediyelerimiz sosyal yardımları ve destekleri inanılmaz derecede artırdı. Örneğin, Denizli'de ekmek fiyatı bugün 7 lira iken, Merkezefendi Belediyesi Halk Ekmek'te ekmek 3-3.5 lira arasında satılmaktadır. Bu nedenle tüm belediyelerimiz deprem, sel felaketi gibi olaylar sırasında orada bulundu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz sel felaketi olduğunda oradaydı. Deprem olduğunda oradaydı. Bu nedenle vatandaşın her zor ve dar zamanında, aynı zamanda mutlu zamanlarında da Millet İttifakı'nın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanları yanlarında bulunmuştur. Bu nedenle bizim milletimiz sadakatlidir. Yapılan iyilikleri ve destekleri asla unutmaz. Hiçbir karşılık beklemeden siyasi parti aidiyetini sorgulamadan yardımlarında ve yanlarında olmuşlardır. Desteklediler ve desteklemeye devam edeceklerdir. Bu nedenle hiçbir belediye başkanımızın kazanma sorunu veya seçilememe ihtimali yoktur. Üstüne üstlük büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizi de ekleyeceğiz.