DENİZLİLİ İSİM DİYARBAKIR KULP'A KAYYUM ATANDI

Denizlili kaymakam Mustafa Gözlet, Diyarbakır Kulp Belediyesine kayyum olarak atandı.

  • 17 Eylül 2019 - 10:16
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Diyarbakır'da 7 sivilin şehit olduğu terör saldırısının yapıldığı Kulp ilçesinde saldırıyla ilgili tutuklanan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın yerine Denizli'nin Güney ilçesinden Kaymakam Mustafa Gözlet görevlendirildi.

Kulp Belediyesine ait bir aracın saldırının gerçekleştiği yerde patlamadan kısa süre önce görüldüğü iddiası ve tanık ifadeleri üzerine olayın ardından polis ekiplerince Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığında yapılan aramada, kamera kayıtlarıyla bazı dokümanlara el konulmuştu.

Mustafa Gözlet Kimdir? 26 Şubat 1986 tarihinde Denizli'nin Güney İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü 2008 yılında tamamladıktan sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde stajyer kontrolör olarak görev yaptı..
22 Kasım 2010 tarihinde 99. Dönem Muğla Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Mersin'in Çamlıyayla, Isparta'nın Yenişarbademli ve Adana'nın Pozantı İlçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere'de yurt dışı stajını tamamlayan Gözlet, bu bir yıllık süre içerisinde Essex Üniversitesinde Politika alanında yüksek lisans yaptı.

99. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarılı olarak tamamlayan Mustafa Gözlet, Yeşilhisar, Dikmen ve Sivaslı Kaymakamlıklarının ardından 07 Ağustos 2019 tarih ve 2019/268 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kulp Kaymakamlığına atanmış, 02 Eylül 2019 tarihinde görevine başlamıştır.

Mustafa Gözlet, evli olup 2 çocuk babasıdır.