7 MADDELİK TURİZM REÇETESİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Denizli Şubesi Başkanı Turan Köseoğlu, Denizli’de yerli turizmin hareketlenmesi için 7 maddelik yerli turizm reçetesi önerdi. Köseoğlu, Pamukkale Maratonu, Nar festivali, Denizli Gastronomi, Termal turizm ve 3 günlük rotalar belirlenmesi gerektiğini söyledi.

  • 16 Nisan 2019 - 13:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Denizli Şubesi Başkanı Turan Köseoğlu, Turizm Haftası öncesi Denizli Konağı’nda Denizli basınıyla bir araya geldi.

Başkan Köseoğlu, Denizli’de yerli turizmin hareketlenmesi için 7 maddelik yerli turizm reçetesi önerisinde bulundu.

Köseoğlu, “Pamukkale 2020, Denizli’de yeni rotalar 3 günlük (Babadağ- Tripolis- Buldan- Güney), (Kaklık-Çal- Çivril), (Tavas- Kızılcabölük- Kale- Beyağaç), (Salda- Keloğlan-Acıpayam), Gastronomi Turizmi için iddialı yerel tatlar (Denizli Kebabı, Babadağ Keşkeği, Tavas Baklavası, Buldan Kestanesi, Güney-Çal Şarapları, Arap Aşı, Sac Böreği, Kale Pidesi), Nar Festivali, Pamukkale Maratonu, İnceğiz Kanyonu ve Termal turizm Denizli’ye hareketlilik sağlayacaktır. Denizli’ye gelen yerli turistler en az 3 gün kalabilmelidir” diye konuştu.

Başkan Köseoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu süreçte ülkemizde seyahat eden vatandaşlarımızın sayısında da önemli oranda artış kaydedildi. Devletimiz tarafından gerçekleştirilen alt ve üst yapı yatırımları ile ülkemizin dört bir yanında açılan havalimanları ve artan ulaşım olanakları, turizm hareketleri ile birleşince Türkiye’nin her köşesine, her bölgesine hareket getirdi. Biz, tüm bunların ötesinde turizmi; sınırları kaldıran, insanları birleştiren, farklı kültürlere sahip olan insanların birbirini daha iyi ve yakından tanımasına olanak sağlayan bir sektör olarak görüyoruz.

ERKEN REZERVASYON İÇ TURİZMİ HAREKETLENDİRDİ

Köseoğlu, “Bu süreçte ülkemizde seyahat eden vatandaşlarımızın sayısında da önemli oranda artış kaydedildi. Devletimiz tarafından gerçekleştirilen alt ve üst yapı yatırımları ile ülkemizin dört bir yanında açılan havalimanları ve artan ulaşım olanakları, turizm hareketleri ile birleşince Türkiye’nin her köşesine, her bölgesine hareket getirdi. Başta bakanlığımız olmak üzere, turizm sektörü paydaşlarının girişimleriyle hayata geçirilen, her bütçeden vatandaşımızın uygun fiyatlarla tatil yapmasına olanak sağlayan erken rezervasyon kampanyası da iç turizm hareketlerine ciddi bir ivme kazandırdı” şeklinde konuştu.

TURİZMİN OLDUĞU YERDE HOŞGÖRÜ VE BARIŞ GELİŞİYOR

Köseoğlu, “Biz, tüm bunların ötesinde turizmi; sınırları kaldıran, insanları birleştiren, farklı kültürlere sahip olan insanların birbirini daha iyi ve yakından tanımasına olanak sağlayan bir sektör olarak görüyoruz. Turizm, yabancıların ülkemizi ve insanımızı daha yakından tanımasına olanak sağlarken iç turizm hareketleri ile vatandaşlarımızın da birbirleriyle daha çok kaynaşmasına, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine katkıda bulunuyor. Turizmin olduğu yerde anlayış, hoşgörü ve barış gelişiyor. Bu vesileyle; ülkemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisiyle tüm vatandaşlarımızın turizm haftasını bir kez daha kutluyorum” dedi.