29 EKİM KADINLAR DERNEĞİ, ANKARA'DA 'LAİKLİK' TEMALI TOPLANTI DÜZENLEDİ

Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına ve derneklerinin dördüncü yıl dönümüne özel olarak düzenlenen toplantılarına devam eden 29 Ekim Kadınlar Derneği, Ankara'da gerçekleştirilen şubeler toplantısının altıncısını "Laiklik" temalı bir etkinlikle tamamladı.

  • 25 Ekim 2023 - 11:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2023 - 11:55

21-22 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen toplantıda, Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Aynur Demirli ve Gazeteci Yazar Işık Kansu'nun katılımıyla "LAİK" paneli düzenlendi. Panel, Prof.Dr. Ülkü Gürler'in moderatörlüğünde gerçekleşti ve laiklik kavramı etrafında yoğun bir tartışma ortamı oluşturdu.

İlk günün ardından, tüm şube başkanları, yöneticiler ve üyeler, laikliğin tanımı, anlatım yöntemleri, dil kalıpları, stratejiler ve benzeri konularda fikirlerini paylaştılar. Toplantının ikinci oturumu, katılımcıların aktif katılımıyla verimli geçti.

Toplantının son gününde ise doğa, tarih ve kültür gezisi düzenlendi. Katılımcılar, bu gezinin ardından toplantıda ele alınan konulara ilişkin sonuç bildirgesi hazırladılar.

Dernek, bu etkinlikle Cumhuriyetin değerlerine ve laiklik ilkesinin önemine vurgu yapmayı amaçlamıştır. Düzenlenen toplantıyla, farkındalığı arttırmayı ve bilgi paylaşımını teşvik etmeyi hedeflemektedir.