BAŞKAN ÖZBAŞ CUMHURİYET’İ ANLATTI, ÇOCUKLAR DİNLEDİ

Sarayköy Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlama etkinliklerinde bugün akademisyenlerle gençleri bir araya getirdi. Gençlere Sarayköy tarihinin aktarıldığı gün sonunda Başkan Özbaş, miniklere Cumhuriyet’i anlattı.

  • 24 Ekim 2023 - 20:41
  • Son Güncelleme : 24 Ekim 2023 - 20:43

Sarayköy Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu düzenlediği etkinliklerle 7’den 70’e yaşatmaya devam ediyor. Bir hafta boyunca sürecek etkinliklerin bugünkü ayağında tarih konuşuldu, Cumhuriyet’in emanetçileri gençlerle bir araya gelindi. 


Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ücretsiz eğitim alan öğrencilere yönelik Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Öğrencilere, Türk bayrağı hediye edildiği programda Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Cumhuriyet ile ilgili tarihi bilgiler paylaştı.


Cumhuriyet değerlerini gelecek kuşaklara aktaracak gençlerin önemsendiği programda Başkan Özbaş’ı dikkatle dinleyen öğrencilere ayrıca belgesel de izletildi. 

Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi idarecileri tarafından düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 


CUMHURİYET'İN PARLAYAN 100'Ü SARAYKÖY 

Gün içerisinde “Cumhuriyet'in Parlayan 100'ü Sarayköy” isimli söyleşi de düzenlendi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Hanifi Esmer, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Söyleşinin konuşmacı koltuğunda Prof. Dr. Turgut Tok ve Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane yer aldı.  

Programın açış konuşmasını Belediye Başkanı Özbaş yaptı. Özbaş, “Sarayköy Türk tarihine en yakından şahitlik etmiş bir şehirdir. Dünya yeniden kurulsa Türkler yine bu coğrafyaya gelirdi, buraya yerleşirlerdi. Bizler yine buranın ev sahibi olurduk. Buralarda mücadelemizi verirdik. Cennet vatanımızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak dünyaya gelmişiz. Bence en şanslı insanlarız. Bu topraklar bizim oldu, hep de bizim olacak. Sarayköyümüzde büyük Türk tarihi yazılırken en önemli sayfalarda yerini aldı, almaya devam edecek. Büyük Cumhuriyetimiz gençlerimiz üzerinden yürüyecek. Sarayköy olarak bizler üzerimize düşeni yapacağız, bundan önce yaptığımız gibi” dedi.  

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Turgut Tok Sarayköy ve Denizli tarihini ele alırken Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane ise Cumhuriyet öncesi ve sonrasını anlattı. 

Konuşmasına Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak başlayan Prof. Dr. Tok, “Sarayköy’e gelmeyi seviyorum. Hem yakınlığını seviyorum hem de geldiğimde bir kent kültürü hissediyorum. Bir memlekette binalarla, ekonomimizle, yolla şehirleşirsiniz. Şehirleşmenin en önemli ölçütlerinden birisi de kültürel anlamdaki insan hayatının içine giren o kültür hayatı kimliği, kent kimliğinin oluşması çok önemlidir. Bu anlamda Sarayköy’ü son yıllarda son derece başarılı buluyoruz. En başta Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş olmak üzere emeği geçenleri teşekkür ediyoruz. Denizli’nin son 20 yılına baktığımızda da Sarayköy hakikaten parlayan bölgelerinden bir tanesi. Birkaç ilçe son dönemde oldukça başarılı, gelişme sürecinde hızlı adımlar atıyor. Bunlardan bir tanesi de Sarayköy, bundan son derece mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane ise Cumhuriyet’in kuruluşunun geçmişinden başlayarak, Cumhuriyetin Osmanlı’dan devraldığı ve kendi yarattığı kurumlarla nasıl bir kültür hareketi; dil, fikir, edebiyat hareketi yarattığı konusunda bilgiler paylaştı.

Konuşmanın sonunda Başkan Özbaş, Tok ve Baldane’ye teşekkür ederek plaket takdim etti.