TAVAS KOZLAR GÖLETİNDE SU KAÇIRMASI SONUCU KULLANILAMIYOR

2014 senesinde yapılmaya başlanan Denizli’ye Bağlı Tavas İlçesinin Kozlar Mahallesinde bulunan Kozlar Göleti, ihale yoluyla özel sektöre yaptırılmış ve toplamda 5 Milyon Maliyetle bitirilmişti. Bölgedeki tarım arazilerini sulamak amacıyla yapılan ve köylüler tarafından büyük umutlarla beklenen baraj, toplamda 849 dekarlık bir alanı sulama kapasitesiyle inşa edildi. 2015 yılında Devlet Su İşleri İnternet sitesinde “Tavas Kozlar Göletinde Su Tutuldu” müjdesiyle duyurulan haberde barajın bitmiş haline ait fotoğraflar da paylaşılmıştı. Fakat gölette toplanan suların alttan kaçırmaya başlaması ile yapılan iş sonuçsuz kaldı. Kaçırma işlemi sonrasında DSİ Müdürlüğü bünyesindeki ekipler tadilat işlemlerine başlayarak göleti su geçirmez hale getirdiler. Ancak bu ikinci işlem de soruna çare olmadı ve 2019’da Gölet tekrar su kaçırmaya başladı.

  • 05 Ağustos 2020 - 15:58
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bölge Halkı, milyonlarca liralık masrafın ardından kendilerinin umutla bekledikleri ve tarlalarını suya kavuşturacağı umulan bu projenin hezimetle sonuçlanmasını tepkiyle karşılıyorlar. Devletin göleti yapma konunda harekete geçerken öncelikle temeli sağlam atıp ilerde çıkabilecek sorunlar konusunda tedbirini alması gerektiğini söyleyen bölge çiftçisi, su kaçırma olayı sonrasında hem kamunun zarara uğradığını, hem de köylülerin mağduriyet yaşadığından yakınıyorlar.

Kendisi, Kozlar Mahallesinin eski muhtarı olan ve şu anki Kozlar Sulama Suyu Kooperatifinin Başkanlığın yapan Muhammet Akçaoğlu, bu konuda bölge çiftçisinin çok büyük bir mağduriyet yaşadığını söyleyerek topraklarının susuz kalmasına neden olan gölet sorununun Çiftçiler tarafından büyük tepkiyle karşılandığını söyledi.

Kozlar’da Çiftçilik yapmakta olan Mustafa Ege ve Mustafa Özütemiz ise, tarlalarının susuz kalmasının elde ettikleri verimi düşürdüğünü ve sadece tarlalarındaki ürünlerin değil bahçelerindeki meyve sebzenin bile kurumasının kendilerine büyük sıkıntı yaşattığını ifade ettiler.