SOKAK KÖPEKLERİ ŞEHİR MERKEZİNE İNEN YAVRU DOMUZU KATLETTİ

Denizli şehir merkezinin çevresinde yaklaşık 4-5 aydır görülen vahşi domuzlar, ekolojik dengenin bozulmasının bir sonucu olarak insanların yaşadığı alanlarda yiyecek arayışlarına devam ediyor. Bu olaylar sonucunda şehir merkezinde yaban hayvanlarının görülme sıklığı artış gösterdi.

  • 13 Eylül 2023 - 13:45
  • Son Güncelleme : 13 Eylül 2023 - 13:51

Geçtiğimiz gün ise Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Gerzele mahallesinde vahşi bir olay yaşandı. Mahalle sakinleri, şehir merkezine inen bir domuz sürüsünün, mahallede yaşayan köpeklerin saldırısına uğradığını gözlemledi. Bu saldırı sonucunda üç köpek, domuz sürüsünü dağıttı ve bir yavru domuzu yakalayarak öldürdü.

Mahalle sakinlerinin tanıklık ettiği o anlarda, yavru domuzun çıkardığı çaresiz çığlıklar, çevre sakinlerini üzmeye yetti. Yaşanan bu vahşi olay, insanlar ile yaban hayvanlarının arasındaki gerginliği bir kez daha gündeme getirdi.

Denizli'deki bu olay, ekolojik denge ve insan ile doğa arasındaki hassas ilişkiyi bir kez daha hatırlatırken, yetkililerin benzer olayların önüne geçmek için daha fazla çaba sarf etmeleri bekleniyor.