İKİZ BEBEK TAŞIYAN KADIN KATLEDİLDİ, KOCA SUÇSUZLUĞUNU ISRARLA SAVUNUYOR

Denizli'de evinde boğularak öldürülen ve ikiz bebeklere hamile olduğu ortaya çıkan 43 yaşındaki H. Ç. cinayetinin yargılaması devam ediyor. Cinayetle suçlanan R. Ç. suçlamaları reddetti. Mahkeme, ölen kadının ve şüphelinin telefon kayıtlarını incelemeye karar verdi.

  • 13 Eylül 2023 - 02:43
  • Son Güncelleme : 13 Eylül 2023 - 02:46

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yeni Mahalle'deki evinde komşuları tarafından ölü bulunan 43 yaşındaki H. Ç.'nin cinayet davası devam ediyor. Geçen yıl Mayıs ayında işlenen cinayet sonrası yapılan otopsi, genç kadının ikiz bebeklere hamile olduğunu ortaya çıkardı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, H. Ç.'nin eşi R. Ç.'yi (36) cinayet şüphesiyle tutuklamıştı.

R. Ç., cinayeti işlemediğini hem savcılıktaki ifadesinde hem de mahkemede belirtti ve "Suçsuzum, eşimi öldürmedim, beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşmada başka tanıkların dinlenmemesi nedeniyle H. Ç.'nin başka bir düşmanının olup olmadığını belirlemek amacıyla telefonunun incelenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca cinayetin yaşandığı dönemde sanığın eşi ve eşinin yakınları ile yaptığı görüşmelerin belirlenmesi için dijital materyal incelemesi kararı aldı. Duruşma raporların beklenmesi amacıyla 9 Kasım tarihine ertelendi.

Savcılığın iddianamesine göre genç kadın elle boğularak öldürüldü. Ancak banyoda kan izlerine rastlanmaması, zorla giriş izlerinin bulunmaması ve düşme belirtileri olmaması şüpheleri artırdı. H. Ç.'nin öldürüldüğü saatlerdeki kamera kayıtlarında sanığın üzerinin ıslak olduğu ve kolunda yaralanma tespit edildiği belirtiliyor. Sanık R. Ç. hakkında 'Eşe ve Gebe Kadına Karşı Kasten Öldürme' suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.