SEMA SİLKİN ÜN ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Son olarak CHP listesinden seçildikten sonra Gelecek Partisi’ne dönen ardından mecliste grup kurabilmek adına Saadet Partisi çatısı altına geçen Sema Silkin Ün kendisine yönelik gelen eleştirileri ve Saadet Partisi çatısı altında toplanmalarının sebebini dile getirdi.

  • 11 Temmuz 2023 - 07:31
  • Son Güncelleme : 11 Temmuz 2023 - 07:45

Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün açıklamasında şunları söyledi:

“Öncelikle 3 parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi birlikte görüşmelere başlamıştı, ama DEVA Partisi bunun dışında kaldı. Şu anda grup kurma düşüncesinde yani bu tür şartlar altında bir grup kurmanın içinde bulunmadı. Biz de Saadet Partisi ile birlikte bir grup kurmayı düşündük. Bunda partilerden birinin ismi muhakkak tercih edilecekti. Yeni bir parti kurmanız söz konusu olmayacak sonuçta. Burada şimdi dönemsel olarak değerlendirilebilir, ama ilk dönemde biz şu anda Saadet Partisi'nin çatısı altında meclisteki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama bizim partilerimizde devam ediyor. Ben bugün Babadağ'da düzenlenen festivale Gelecek Partisi Denizli İl Başkanımızla geldim. Dolayısıyla ben Gelecek Partisi'nin kurucusuyum. Partilerimizi, bir taraftan teşkilatlarımızla birlikte yaşatıyoruz ve yerel seçimlere yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama bu grup Türkiye için gerekli, mecliste muhalefetin sesini arttırmak için gerekliydi. Bunu diğer muhalefet partileri de çok fazla arzu ettiler. Biz de artık partileri bir tarafa bırakalım, yeter ki mecliste sesimizi daha fazla çıkarabilelim. Vatandaşlarımızın sorunlarını daha fazla çözüm mercii olabilmek adına grubumuzu kuralım dedik. Ve şimdi Saadet Partisi çatısı altında mecliste grubumuzu kurduk. Ben Türkiye'nin bundan istifade edeceğini, vatandaşlarımızın ferahı için bunun gerekli olduğunu kendilerinin anlamasını arzu ederim.

Saadet Partisi'ne Katılan Sema Silkin Ün; “Mecliste Muhalefetin Görünür Bir Gücü Olacak”

İşin kronolojisine baktığınızda biz Millet İttifakı'nda, İYİ Parti dışındaki partiler biliyorsunuz 5 parti Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden seçime girdik ve bu seçime girdiğimizde zaten seçim bittikten sonra hemen kendi partilerimize geçeceğimizi söylemiştik. Çünkü bir iş birliği yaptık. O iş birliğinin ardından kendi partilerimize geçeceğimiz çok belliydi. Ve zaten seçimden sonra da özellikle yemin töreninden önce sayın Kılıçdaroğlu sağ olsun çok nezaket göstererek, yemin töreni öncesi tüm ittifak ortağı arkadaşların partilerine geçip yemini öyle etmelerini istedi. Biz de Gelecek Partimize geçtik. Diğer arkadaşlar DEVA Partisi'ne, diğerleri Saadet Partisi'ne, diğerleri Demokrat Parti'ye hepsi kendi partilerine dönüş yaptı. Yani şimdi burada bir parti değiştirdi, iki parti değiştirdi değil mesele. Meselemiz ne mecliste muhalefetin sesini yükseltmek. Bunun için partinin bizim duygu dünyamızda çok önemi var. Biz zaten onları yaşatmak için mücadelemizi veriyoruz, çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama en önemli mesele burada Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulabilmek için muhalefetin sesini hele ki şu her gün zam yağmuruna tutulduğumuz günlerde mecliste daha güçlü hale getirmek”