CHP’Lİ ARPACI’DAN ÇOK KONUŞULACAK KULİS BİLGİSİ: ŞİRKETLER ARAP ÜLKERİNE Mİ SATILACAK?

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, hükümetin zam politikalarını dikkat çeken bir şekilde eleştirirken çok önemli bir kulis bilgisi paylaştı. Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in Arap ülkeleri ziyaret sebebinin Türkiye’nin önemli bazı şirketlerinin satışı amaçlı olduğunu söyledi.

  • 11 Temmuz 2023 - 07:36
  • Son Güncelleme : 11 Temmuz 2023 - 07:49

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı yaptığı açıklamada ilk olarak yapılan zamları eleştirdi. Arpacı; “Ne yazık ki hükümet kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı” dedi.

CHP’li Arpacı’nın açıklaması şu şekilde oldu:

“Ne yazık ki, biliyorsunuz hükümet kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı. Memur zamlarını ve emekli zamlarını açıkladıktan hemen sonra da zam yağmuruna tuttu. Benim Meclisteki konuşmamı dinlediyseniz, aslında rasyonel politikalarla ilgili bazı eleştirilerde bulunmuştum ve rasyonel politikaların ne olması gerektiği hakkında görüşlerimi bildirmiştim. Şimdi biliyorsunuz, Mehmet Şimşek'in açıklamalarında hep rasyonel politikalar var. Acaba bu rasyonel politikalar gelir yaratacak yerleri tabandan vergi almak mıdır? Mehmet Şimşek'in alameti farikası vergi miydi? Yani, biz Mehmet Şimşek'i bu nedenle mi orada bakan olarak gördük? Bakan Nebati'den ne farkı kaldı? Anlayamadık. Bunları Bakan Nebati de yapabilirdi. Kim olsa yapardı zaten gelir yaratmanın en kolay yolu vergi icat etmek. İşte KDV arttırıldı, telefondaki vergiler arttırıldı ve devamı da gelecek. İşin doğrusu, ben Meclis kapanmadan bir vergi paketi bekliyordum, ama bu kadar insafsızca olmasını beklemiyordum. Türkiye zaten dolaylı yoldan vergi cenneti. Bunu daha da arttırarak seçimin finanse edildiği enflasyonist ortamı şu anda daha da büyüterek, daha büyük bir yanlış yapıldı. Çünkü bu uygulanan vergilerin enflasyona etkileri düşünülmedi. Sadece bir kısır döngü içindeyiz. Enflasyonun yarattığı açığı yeni vergilerle kapatmaya çalışıyoruz. Daha büyük bir enflasyona sebep oluyoruz. Daha doğrusu, bu döngünün ne kadar süreceğini ben de merak ediyorum.

Arpacı: “Kulislerde Türkiye’nin büyük şirketlerinin satışı konuşuluyor”

Şimdi bugün bildiğim kadarıyla Mehmet Bey ve Cevat Bey Arap ülkelerini ziyaret ediyor, dış kaynak almak için. Bakın, dış kaynağı biz yapacağımız reformlarla, yapacağımız yapısal reformlarla Türkiye'ye gelmesini sağlamalıyız. Türkiye'nin en güzide şirketlerini satarak değil. Ben üzülerek söylemek isterim, aldığımız kulis bilgilerine göre Türkiye'nin en güzide, en büyük şirketlerinin satılmasıyla ilgili bir hazırlık içinde olunduğunu ve bu yüzden Arap ülkelerine gidildiği konusunda duyumlar aldım ve üzüldüm. Bu kazanımları hemen kaybetmemiz lazım. Aslında, ülkeyi ekonomik anlamda, ekonomiyi bir bilim olarak yönetip çağdaş hukuk seviyesinde Türkiye'yi yönetirsek, zaten dış kaynaklar Türkiye'ye gelecektir. Hükümetin yaptığı bu yanlışlıklardan ivedilikle dönmesini bekliyoruz”