SARAYKÖY BELEDİYESİ TİYATRO KULÜBÜ SEZONA ÖDÜLLE BAŞLADI

Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü, 6. sezona ödül müjdesi ile başladı. Kırmızı Işık tiyatro oyunu ile yeni sezonu açan Tiyatro Kulübü, 2021-2022 tiyatro sezonunda izleyicilerin değerlendirmesi sonucu Jüri Özel Ödülü kazandıklarını açıkladı.

  • 23 Ekim 2022 - 20:17
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü yeni sezona kapalı gişe “merhaba” dedi. Hakkı Karaca’nın eğitmenliğinde ilçenin gençlerinden oluşan Tiyatro Kulübü, Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin tiyatro salonunda “Kırmızı Işık” oyunu ile seyircisini karşıladı.

Tiyatro Kulübünde eğitim alarak sahne deneyimi kazanan gençler, oyun öncesinde tiyatronun hayatlarına kattığı farklılıklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sahnede “Kırmızı Işık”

Bir perdeden oluşan 70 dakikalık Kırmızı Işık oyunu, insanın içinde barındırdığı hırs, intikam, nefret gibi duygularını dizginleyebilmesi, görmezden gelindiğinde, önemsiz gibi görülen küçük şeylerin hayatını nasıl cehenneme döndürdüğünü konu alıyor.

Yüzlerce kişinin ilgiyle takip ettiği oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 

2 ödül sahibi oldu

Oyun sonunda konuşma yapan eğitmen Hakkı Karaca, tiyatro kulübünün ikinci kez ödül aldığını müjdeledi. Karaca, “ 6 yıl önce büyük heyecan ile adım attığımız tiyatro kulübümüz meyvelerini vermeye başladı. 2017 yılında 17. Direklerarası Seyircileri (Ege) Ödülleri kapsamında Umut Veren Tiyatro Grubu seçilmiştik. Şimdi ise 2021-2022 tiyatro sezonunda da izleyicilerin değerlendirmesi sonucu Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldük. Bizlere bu fırsatı veren öncelikle Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a, bizleri hiçbir oyunda yalnız bırakmayan siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Sanata destek vermeye her zaman devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Hakkı hocam ile birlikte tiyatroya attığımız ilk adımda çok umutluyduk. Bugün görüyorum ki 6 yıl önce ne kadar doğru bir hamle yapmışız. Tiyatro kulübümüz her yıl tırmanarak bünyesine yeni başarılar ekliyor. Hakkı hocamızı, gençlerimizi canıgönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.