4. BABAFEST BİNLERİ AĞIRLADI

Denizli’nin Babadağ ilçesinde bu sene dördüncüsü düzenlenen BabaFest’in ikinci günü vatandaşlar eğlenceye doydu. Elif Buse Doğan konseri ve festival alanındaki etkinliklerle doyasıya eğlenen vatandaşlar festivale yoğun katılım gösterdi.

  • 23 Ekim 2022 - 20:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Babadağ ilçesinde BabaFest tüm hızıyla devam ediyor. Bu sene 4.’sü gerçekleştirilen BabaFest’in ikinci gününde vatandaşlar eğlenceye doydu. Festival alanında kurulan lunapark ile çocuklar gönüllerince eğlenirken, festival alanından coşku eksik olmadı. Babadağ Belediyesi tarafından Yelin Tekstil sponsorluğunda yapılan BabaFest’te ilçe halkı kurdukları stantlarla hem Babadağ’ın kendine has ürünlerini tanıttılar hem de satışlarını gerçekleştirdiler. Festivalin ikinci gününde yoğun bir katılım gerçekleşirken yapılan etkinlikler vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. İkinci günde palyaço ve maskot gösterileri, bando takımı gibi etkinlikler de yapıldı. 


CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACA: İYİ Kİ VARSINIZ BAŞKANIM

İkinci gün akşamı kurulan sahne ile protokol konuşmaları yapılarak festivale katkı sunanlara teşekkür plaketi teslim edildi. Sahnede söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Sayın başkanımız çalışıyor, bizi sizlerle bir araya getirecek bu güzel organizasyonları yapıyor. Biz de sizlerle beraber olmaktan kıvanç duyuyoruz. Ben sizler adına ve tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı adına değerli Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, başkanımızın bu onurlu yürüyüşünde onu bir an yalnız bırakmayan belediye çalışanlarımıza ve siz Babadağlı hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve gerçekten “İyi ki varsınız ve iyi ki başkanım siz de buradasınız” diyorum.


“BABADAĞ SİZİNLE DAHA DA BÜYÜYOR”

Değerli başkanım Babadağ sizinle daha da büyüyor. Babadağ’da dostluk, dayanışma, birliktelik sizinle daha da güçlendiriyor. Ve inanıyorum önümüzdeki Cumhuriyetimizin 100. yılında hep birlikte Babadağ'da elektrik borcunu ödeyemediği için kapanan tezgahlar olmadığı, çocukların yatağa aç girmediği, yarını öngöremeyen ama üretmekten bir an bile olsun vazgeçmeyen iş insanlarımızın dertlerine derman olacak bir Türkiye'de Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Buna inanıyoruz sizlerle birlikte bunu başaracağız. Ben bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün onurlu mücadelesine başladığında “Paşam para yok” dediklerinde “Bulunur”, “Ordu yok” dediklerinde “Kurulur” ve “Düşman çok” dediklerinde “Yenilir” diyerek çıktığı ve Büyük Zafer’le taçlanan yürüyüş sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 99 yaşını kutluyorum, nice 99. yaşlarda daha coşkuyla, barış içinde, birlikte, omuz omuza bir milletin uyanışını ve bir daha asla uyumayacağına tanıklık ederek kutlayacağımıza inanıyor hepinize saygılar sevgiler sunuyorum. İyi ki varsınız Ali başkanım, iyi ki varsınız Babadağlılar, iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.


“PROJEYE SAHİP ÇIKTINIZ, BUGÜNLERE GETİRDİNİZ”

BabaFest’in mimarlarından olan Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı konuşmasında “Değerli Babadağlı hemşehrilerim, başlattığımız projeye sahip çıktınız, bugünlere getirdiniz. En başta sizlere çok teşekkür ediyorum. Arkasından Babadağ Belediyemiz ve Kaymakamlığımız sahip çıktı. Turizm Yolunda Babadağ projesi, BabaFest ile beraber ivme kazandı ve bugünlere geldi. Bunun ilk adımını attığımız için çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum destekleriniz için. Biz de her zaman Babadağ için yapılacak her etkinlikte yanınızda olduğumuzu tekrar belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.


“BİZİ KENDİ OĞULLARINIZ KIZLARINIZ GİBİ GÖRDÜNÜZ”

Festivalde ‘Çeyiz Sandığından Sokağa’ adlı projede yer alan Doç. Dr. Hatice Nilüfer Süzen ve Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri de sahneye davet edilerek teşekkür belgeleri verildi. Resim Bölümü öğrencilerini temsilen konuşan öğrenci “Babadağ’ın misafirperverliği bizi çok etkiledi. Bizi kendi oğullarınız kızlarınız gibi gördünüz. Çok sağ olun. Projede emeği geçen Betül Hanım’a, Ali Bey'e, Sayın sponsorumuza ve Başkanımıza ve çok değerli Hatice Nilüfer Süzen hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Çok yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle. Dedemin bir sözünü paylaşmak istiyorum. Her horoz kendi çöplüğünde öter ama Denizli horozu her çöplükte öter.” diye konuştu. 


“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı sahnede yaptığı konuşmada “Bizler bütün yol arkadaşlarımız da 4 yıl önce yola çıktığımızda dedik ki Babadağ’ı Denizli'nin yaşanabilir ilk 5 ilçesinin arasına sokmak istiyoruz. Babadağ gerçekten kültürel değerleriyle, gastronomi kültürü ile, tekstil ile, Denizli sanayisine verdiği katkılar sebebiyle çok önemli bir ilçe. Bizler de bu yerel değerlerimizi, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Karşıda gördüğünüz sokakta yeni bir projeye başladık. “Çeyiz Sandığından Sokağa” ismini taşıyan bu projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, Pamukkale Üniversitesi'nin Resim Ve Güzel Sanatlar Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan Hatice Hocama ve öğrenci kardeşlerime, gönüllü çalışan bütün kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten çok büyük fedakarlıklar gösteriyorlar. Bittiğinde gerçekten çok güzel bir iş ortaya çıkacağına eminim.


BAŞKAN ATLI’DAN TEŞEKKÜR

3 günlük festivalimiz süresince çocuklarımız için lunaparkımız burada. Misafirlerimiz için alışveriş stantlarımız hemen arkadaki pazar yerimizde. Yarın PADOF’la birlikte 3. Offroad Yarışlarımızı yaparak festivalimizi tamamlamak istiyoruz. Ben bu festivalin organizasyonunda emek veren başta Meri Organizasyon sahibi Meryem Hanım'a, sunucumuz Aysun Hanım'a, belediye personellerimize, çok kıymetli BASİAD yönetimi ve başkanıma, Yelin Tekstil'e ve ismini sayamadığım sponsorlarımıza hepiniz adına çok teşekkürlerimi sunuyorum iyi ki varlar diyorum.


BABADAĞ’DA CUMHURİYET HAFTASI BAŞLADI

Cumhuriyet Bayramı’nı bugün itibariyle, Cumhuriyet haftası olarak başlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yılı kutlu olsun. Nice 99. yıllara diyorum hepinize iyi eğlenceler diliyorum saygılar sevgiler sunuyorum.” dedi.


SANATÇI ELİF BUSE DOĞAN’DAN ALİ ATLI’YA TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Samsak Döveci türküsü ile ünlenen sanatçi Elif Buse Doğan festival katılımcılarını konseri ile coşturdu. Doğan konserinde Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’ya projesi için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. 

4. BabaFest 23 Ekim’de gerçekleştirilecek 3. OffRoad etkinlikleri ile devam edecek.