UCİM DENİZLİ TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Denizli Temsilciği açıldı. Açılışa Genel Başkan Saadet Özkan katılırken, konuşmasında “Denizli’de de çok büyük farkındalık çalışmaları, önleme tedbirleri ile ilgili çalışmalar yapmaya hazırız.” dedi.

  • 23 Ekim 2022 - 20:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Denizli Temsilciği yoğun katılım ile açıldı. Açılışta çocuk istismarı mücadelecilerini Denizli sivil toplum kuruluşları, meslek odası ve siyasi partiler yalnız bırakmadı. Açılışa aynı zamanda UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Yücael Ceylan katıldı. Açılış öncesi Anka Haber’e konuşan Saadet Özkan şunları söyledi;


“Türkiye'nin her yerinde bir yapılanma içerisindeyiz, derneğimiz çocuk odaklı bir dernek. Yüzbinlerce üniversite öğrencisine, okul çocuklarımıza burs sağlıyoruz, yine davada sahalarda çocuklarımızın yanında çok yoğun bir çalışma ve mücadele içindeyiz. Öncelikle Türkiye'nin her yerinde 3000'i geçkin avukatımızla birlikte çocukların hak ihlallerinin önüne geçmek, onlara yapılan cinsel istismarın hesabını da sorabilmek için kolektif bir bilinç oluşturduk. Bu mücadelede kazanan çocuklar oldu. Biz elimizden geldiğince çocukların rehabilitasyon sürecinde, onların hayata bağlanması için yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Türkiye'nin her yerinde yapılandık. 13 ilde merkezimiz var, hem temsilcilik hem de Çocuk İhmal Ve İstismarı Önleme Ofisleri’miz var. Bu illerde avukatlarımız ve gönüllü uzmanlarımız da var. Arkadaşlarımızla birlikte ortak bir çalışma içindeyiz. Yani bir vaka geldiğinde ihbar hattımıza, hızlı bir şekilde harekete geçip çocukların davalarında gözlemci sıfatıyla müdadele talebinde bulunuyoruz. Talebimiz kabul edilse de edilmese de, davalarda sonuna kadar çocuklarımızın yanlarında oluyoruz.


Onun dışında burs verdiğimiz çocuklarımız var. Burslandırdığımız çocuklarımızın hem burslarını takip ediyoruz, hem de onların ruh sağlıkları ile ilgili de uzmanlarımız yanlarında çalışma yapmaya devam ediyor.

Denizli'de 3 temsilcimiz var. Temsilcilerimizden Emel Hanım Türkiye'ye yapılanma sorumlularımızdan. Yani aslında Denizli işin mutfağı gibi. Denizli'deki arkadaşlarımız bu mücadeleyi kurduğumuzda, 5 seneden beri aktif olarak sahadayız. Aslında o üyelerimizi tanıdık ve onlar Türkiye'nin her yerindeki örgütlenmede bizimle birlikte ortak hareket ediyorlar. Denizde neden kurulduk? Çünkü en güçlü olduğumuz illerde kurulduk. Türkiye'de örgütlenmemizin en güçlü olduğu yerlerdeyiz.


Bugün Denizli halkına da sesleniyorum. Yerel yönetimlere valimize sesleniyorum bizim bu mücadelemizde yanımızda olsunlar. Bugün Erzurum'da biz Ceza İnfaz Kurumu'na kadar girip eğitimler verebildik. Yine Sosyal Hizmetler’le ortak çalışmalar yaptık. Denizli’de de çok büyük farkındalık çalışmaları önleme tedbirleri ile ilgili çalışmalar yapmaya hazırız.”


“BU İNSANLAR LÜTFEN CEZASIZ KALMASIN”

Açılış öncesi konuşan UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan “Çocuklarımızın birer kahraman olduğunu anlattık bütün ülkemize. Konuşan çocuklarımız, çok cesur ve kahraman çocuklar. Çocuklar konuştuğu zaman, istismarcıyı tecrit altına aldırdığı zaman, bir sürü çocuk aynı anda kurtuluyor. Bunun farkına vardı ülkemiz. Ailelerimize çocuklarımızdan utanmaması gerektiğini anlattık. Hiçbir zaman utanmayın, istismarcıların utanması gerekiyor. İstismarcılar haysiyetsiz birer varlık. Onlardan sakın korkmayın. Muhakkak UCİM’e, 155, 183'e ihbarda bulunun.  Bu insanlar lütfen cezasız kalmasın.” dedi.