MEMUR-SEN, BELTAŞ’IN ALKOL SATIŞI KARARINA KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden BELTAŞ Kararı: Alkol Satışına Onay Çıktı, Memur-Sen Tepki Gösterdi

  • 03 Temmuz 2024 - 21:01
  • Son Güncelleme : 03 Temmuz 2024 - 21:05

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla, BELTAŞ’a ait üç işletmede alkol satılmasına onay verildi. Bu karara, AKP'lilerden gelen eleştiriler üzerine Memur-Sen Denizli Temsilciliği bir imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Memur-Sen Denizli Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, MÜSİAD’ın da dahil olduğu Denizli Gönüllüler Platformu adına ‘Alkole Hayır İmza Kampanyası’ başlattıklarını açıkladı. Memur-Sen, ayrıca 2013 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın akşam saat 10’dan sonra alkol satış yasağını savunan açıklamalarda bulunmuştu.

KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Selçuk Göçer, Memur-Sen’in bu adımına sert tepki gösterdi. Göçer, “Memur geçim derdindedir. Memur-Sen’in yaptığı, memurun geçim derdiyle ilgilenmediğini ama yandaşlıkta sınır tanımadığını göstermektedir” dedi ve temmuzda tüm ücretlere ek zam için kamu emekçilerine mücadele çağrısında bulundu.

Göçer, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada, “Memur-Sen’in kişilerin yaşam hakkına saygı ve özgürlükler konusunda söyleyecek bir sözü olmadığı için alkol konusuna takıldığını” belirtti. “Memur şu an yoksulluk sınırı altında ücretle çalışmaktadır. Bunları hiç dert edinmeyip şov yaparak, yandaş sendika olarak bir partinin yanında yer alarak o partinin sözcüsü gibi davranmaktadır. Bu da memurun geçim derdiyle ilgilenmediğini ama yandaşlıkta da sınır tanımadığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in imzaladığı sözleşmeye göre kamu emekçilerinin temmuzda enflasyon farkı artı yüzde 10 refah payı alacağını hatırlatan Göçer, enflasyon farkının zam olmadığını ve TÜİK hesaplamasıyla enflasyonun düşük gösterildiğini vurguladı.