DENİZLİ'DE İKİ ŞİRKET İFLAS ETTİ

Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler, Denizli'deki şirketleri de derinden etkiledi. Artan döviz kuru ve enflasyonun mali açıdan zor duruma soktuğu firmalar birer birer iflas ediyor. Son olarak Denizli'de faaliyet gösteren iki şirket iflas kararı aldı.

  • 04 Temmuz 2024 - 17:44
  • Son Güncelleme : 04 Temmuz 2024 - 17:49

Denizli'nin Honaz ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Toker Seracılık ve Plastik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Denya Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi için iflas kararı alındı. Kararlar, ilan.gov.tr'de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu.

İlan.gov.tr'de yayımlanan iflas kararında şu ifadelere yer verildi: "Müflis şirket hakkında iflas kararı verilmiş ve müflis masasına yazdırılan alacaklar hakkında alacak ve istihkak iddialarını tahkik ve tetkik işlemi bitmiş olup tanzim edilen sıra cetveli incelemeye hazırdır. Alacakları kısmen veya tamamen reddedilen alacaklıların, İcra ve İflas Kanunu’nun (İİK) 235. maddesi gereğince, alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazlarını 15 gün içerisinde iflasa karar verilen yerdeki Ticaret Mahkemesi’nde dava açmaları gerektiği, yalnız sıraya ilişkin itirazların ise 7 gün içinde şikayet yolu ile İcra Mahkemesi’nde ileri sürülebileceği İİK’nın 166., 232., 234. ve 235. maddeleri gereğince ilan ve tebliğ olunur."

Bu iflas kararları ile birlikte, alacaklıların haklarının korunması ve müflis şirketlerin alacaklarının tahsili sürecinin başlaması öngörülmektedir.