İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER DAVAYI KAZANDI: GÜNEY BELEDİYESİ'NE HACİZ

Denizli’de ilçe belediyesine haciz geldi. Sabah saatlerinde uygulanan haciz işlemi ile belediyeye ait bir araç haczedildi. Araç yedi emin parkına çekilirken, belediye başkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile önceki dönem başkanı eleştirdi.

  • 04 Temmuz 2024 - 17:51
  • Son Güncelleme : 04 Temmuz 2024 - 17:57

Denizli’de Güney Belediyesi’ne karşı dava açan işten çıkarılan işçiler, davayı kazandı. Seçim sonrası görev değişimi olmadan çıkarılan işçilerin açtığı davada, mahkeme işçilerin lehine karar verdi ve belediyeye haciz işlemi başlattı. Haciz işleminin ardından belediyeye ait bir araç sabah saatlerinde haczedilerek yedi emin parkına çekildi.

Başkan’dan Sert Açıklamalar

Yaşanan olayın ardından, Güney Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Eraydın, sosyal medya hesabından eski başkan hakkında sert açıklamalarda bulundu. Eraydın, eski başkana birçok soru yöneltti:

  • “Benim seçimi kazanmamın akabinde çıkarılan işçilerin üzerinden avukatların ve arabulucunun kimler olduğunu, ne kadar kazanç elde ettiğini ve belediyeyi nasıl borçlandırdığını açıklayacak mısın?
  • Seçimden iki gün önce kesilmiş ve ödemesi yapılmış olan 1500 adet Türk Bayrağının nerede olduğunu, yoksa da neden ödeme yapıldığını açıklayacak mısın?
  • Belediyeden ödenmiş olan bez torbaların nerede ve hangi amaçla kullanıldığını açıklayacak mısın?
  • Ges projesiyle ilgili kullanılmış olan kredinin vadesiz mevduat hesapta bekletip belediyeyi kaç milyon ₺ borçlandırdığını açıklayacak mısın?
  • İmarsız alanda su aboneliğinde sorumluluğun kime ait olduğunu, bunu bilerek abonelik aldığını ve daha sonra yolu kendi isteğine göre neden kazdığını açıklayacak mısın?
  • Garajdan satılan 3500 kg hurdanın nasıl 500,000 ₺ yaptığını (ki yerine çöp kazanı için varil alınmıştır) açıklayacak mısın?”

Eraydın, bu iddiaların tamamının belgeli olduğunu ve belediyede mevcut olduğunu belirterek, “Görmek isteyen herkese kapılarımız açıktır. İftira kaybettirir, kazandırmaz” dedi.