1 MİLYON LİRALIK HOROZ HEYKELİ DEPODA ÇÜRÜYOR

Denizli'de LGBT Tartışması Sonrası Kaldırılan Horoz Heykeli, Depoda Çürümeye Terk Edildi

  • 04 Temmuz 2024 - 18:00
  • Son Güncelleme : 04 Temmuz 2024 - 18:05

Denizli'nin Demokrasi Meydanı'nda bulunan horoz heykeli, renklerinin LGBT'yi çağrıştırdığı iddiasıyla apar topar kaldırılmış ve yerine başka bir heykel konmuştu. Eski belediye başkanı Osman Zolan döneminde getirilen ve 1 milyon liraya mal olan horoz heykeli, bir yıldır kayıptı.

Gazeteci Seval Uysal, yaptığı araştırma sonrasında horoz heykelinin nerede bulunduğunu öğrenmiş ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla durumu kamuoyuna duyurmuştu. Uysal, paylaşımında şunları belirtti:

"Koca şehir, Demokrasi Meydanı'ndan renkleri LGBT'yi çağrıştırıyor diye apar topar kaldırılan horozu merak ediyordu. Bir yıllık bir aramadan sonra izini buldum. Ex başkan Zolan'ın 1 milyon liraya yaptırdığı, sonra mahalle baskısıyla sırf LGBT'yi çağrıştırıyor diyerek apar topar kaldırdığı horoz, bir yıldır Büyükşehir Belediyesi'nin Bozburun deposunda yatıyormuş, yani çürümeye terkedilmiş."

Uysal, aynı zamanda eski başkan Zolan'ın belediyeye yaptığı borçlanmaya da dikkat çekti: "Zolan'ın 11 milyar borcu nasıl yaptığını soruyordunuz ya, işte böyle, böyle... Siz şimdi o borç hesabına 1 milyon lira horoz için, 800 bin lira da horozun yerine koyduğu çiçek sepeti için yazın."

Bu gelişme, hem belediyenin mali yönetimi hem de toplumsal duyarlılıklar konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Halk arasında horoz heykelinin akıbeti ve belediyenin borç yükü üzerine çeşitli eleştiriler dile getiriliyor. Belediye yetkililerinden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.