AK PARTİ, BELTAŞ'IN ALKOL SATIŞI KARARINI MAHKEMEYE GÖTÜRDÜ

Denizli'de BELTAŞ'a Ait Çay Bahçelerinde Alkol Satışı Kararı Yargıya Taşındı

  • 04 Temmuz 2024 - 18:06
  • Son Güncelleme : 04 Temmuz 2024 - 18:12

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin BELTAŞ'a ait çay bahçeleri ve mekanlarda alkol satışının serbest bırakılması kararını yargıya taşıdı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun başkanlığında mecliste alınan bu karar, başta AK Parti olmak üzere birçok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve dernek tarafından tepkiyle karşılandı.

Yücel Güngör'den Yargıya Başvuru

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli 2. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, alınan kararın yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi için dava açtı. Güngör, "Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çay bahçelerinde alkol satışının serbest hale getirilmesi konusunu Denizlimiz için yanlış bulduğumuz için mahkemeye verdik. Tarafımızdan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 16.05.2024 tarih ve 235 sayılı kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali istemi hakkında dava açılmıştır" dedi.

Gençlik ve Kadın Kolları da Tepkili

AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Nazlıer ve İl Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar da karara tepki göstererek, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla yargıya başvurduklarını belirttiler. Nazlıer ve Kabadayılar, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak adına bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandılar.

Karar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu. Yargı süreci devam ederken, konunun nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.