MEHMET ÖZDEN'İN KALEMİNDEN - DUYGUSAL MANİPÜLASYON MU, GERÇEK BİR ÇEVRE SORUNU MU?

Duygusal Manipülasyon mu, Gerçek Bir Çevre Sorunu mu?

  • 12 Ocak 2024 - 19:44
  • Son Güncelleme : 12 Ocak 2024 - 19:54

Denizli’nin yakından tanıdığı isimlerden birisi olan Ahmet Gökşin’in kaynak olduğu bir haber nedeniyle bugün benim için çok hareketli geçti.

Ahmet Gökşin’in bir paylaşımını kaynak alan meslek büyüğüm Seval Uysal’ın bir haberinde dikkatimi çeken fotoğrafla başladı bu köşe yazısının hikayesi.

İlk olarak sizlerle Seval Uysal’ın ‘Denizli Düşünce Kulübü’ Facebook grubu üzerinden kaleme aldığı haberini paylaşıp ondan sonra yazıma devam etmek istiyorum.

SEVAL UYSAL’IN HABERİ:

Bağbaşı ormanı imara açıldı

ünlü iş adamı çileden çıktı:

"vicdan yok, tek dertleri rantiye...

Sonunda bu da oldu. Şehrin akciğerleri olan kent ormanlarına imara açıldı. Hüseyin Gürlesin döneminde meclisten geçen, Avni Örki döneminde de inşaat izni verilen Bağbaşı ormanlık alanında villalar yükselmeye başladı.

GÖKŞİN SESSİZ KALMADI..

Yaptığı hayır işleriyle Denizlililerin gönlünde taht kuran ünlü tekstilci Ahmet Gökşin gözünün önünde meydana gelen bu çevre katliamına sessiz kalamadı. Gökşin, Denizli Düşünce Kulübü'nde bir paylaşım yaparak, tepkisini dile getirdi: "Vicdanları yok, tek dertleri rantiye" " dedi...

ORTAYA UCUBE ÇIKTI

Denizli Düşünce Kulübü'nde ormanlık alanın inşaat öncesi ve sonrasını paylaşan Gökşin devamla şöyle dedi:

"Yıllardır imara kapalı olan ormanın dibini de imara açtılar bu ucube görüntüler ortaya çıktı. İnşaat kamyonlarının tozundan bahçeden oturamıyorum diye müracaatıma 'yolu tesviye edeceğiz' cevabını verdiler, kim ise bu uzaylı yol mühendis tesviye ile tozu önleyecek, o kadar da cüretkarlar ki herkesi aptal yerine koyabiliyorlar. 20 senedir çukur ve engebeli yollardan gidip, geliyorum kimseye müracat etmedim. Çünkü ben ; laik Türkiye’yi savunan milyonlarca $ vergi ödeyen ihracat yapan “ANTİYANDAŞIM"

(Seval UYSAL)

Haberin altında Ahmet Gökşin’in bir fotoğrafı ve kendi villasının penceresinden inşaat alanını çekmiş olduğu bir fotoğraf vardı. Bende altına yorum göndererek ‘Aynı bölgede kendisinin de 5 tane villası var’ yorumunda bulundum. İlk olarak hata yapmışım özür dilerim. Kendi oturduğu villayı saymazsak 6 tane villası var. Hatamı telafi etmek isterim.

Gökşin yorumumun üzerine ‘Gazetecisiniz, araştırın’ yorumunu yaptı. Bende görevimi hatırlatan Ahmet Gökşin’in isteğini kırmadım ve ilk olarak villa inşaatını kimin yaptığını öğrenmek adına kolları sıvadım. Çok geçmedi kendisine ulaştım ve inşaat sahibiyle birlikte bölgeye gittik. 

Bundan sonrasını yazılı haber üzerinden sizlere parça parça anlatmak isterim. Çünkü bu haber ile maalesef duygusal bir manipülasyon söz konusu!

Pamukkale Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Hüseyin Gürlesin zamanında, Denizli’nin hafızasına duygusal bir hançer gibi saplanan olaylar gerçekleşti. Bağbaşı bölgesi bu kentin ciğerine atılmış bir yumruğun sembolü haline geldi. Bu yazıyı okuyan okurlarımızın bir çoğu bu konuyu biliyordur. Bu nedenle yazıyı daha fazla uzatmamak için oraya girmeyeceğim. Fakat bu duygusal alt yapıyla birlikte nasıl manipüle edildiğimizi görmemiz gerekiyor. 

İlk olarak haberin başlangıcında İMARA AÇILDI olarak söylenilen bölgeyi konuşalım. inşaat işlemi yapan arkadaş burayı 6 yıl önce Süleyman Akyol isimli birinden alıyor. Alırken Akyol’un kendisine ait bir başka alana 10 katlı bir bina dikiyor. Bu bina karşılığında tapusunu teslim alıyor. Aldığı zamanlarda bu bölge zaten İMARA AÇIK. Kısacası işin içerisinde bir rant değil ticaret söz konusu.

TİCARETE KONU OLAN BİNA (FOTOĞRAF 1)

Haberin ikinci satırında ise HAYIRSEVER TESTİLCİ AĞABEYİMİZ AHMET GÖKŞİN’İN gözlerinin önünde meydana gelen çevre katliamına sessiz kalmadığı hatta bu vicdansızlığa ‘VİCDANLARI YOK TEK DERTLERİ RANTİYE’ diye paylaşım yaptığı yazılmış. 

Şunu demeliyim ki haber yanlış. Ahmet beyin gözlerinin önünde olmuyor bu çevre katliamı… Gözlerinin çaprazında oluyor. 

Çünkü gözlerinin önünde kendisinin ormanın dibine kondurduğu 6 tane villacığı var. 

AHMET GÖKŞİN’İN ORMANIN DİBİNDE BULUNAN VİLLALARI (FOTOĞRAF 2 – 3 – 4)

Haberin devamı aslında korkunç bir hal alıyor ve siyasi bir konuya malzeme ediliyor. 

Gökşin’in haberin içerisinde bulunan açıklamasını sizlere hatırlatmıyorum ama ‘ORTAYA UCUBE ÇIKTI’ başlığının altını sizlere yorumlayıp yazımı devam ettireceğim. Tekrar okumak isterseniz sayfayı yukarı kaydırarak haberi tekrar gözden geçirebilirsiniz.

Yıllardır İMARA kapalı olduğunu dile getirdiği alan imara açık. 

Hatta benimde bugün görüştüğüm öncesinden de tanıdığım arsa sahibi 2 yıl önce Ahmet Gökşin ile telefonda görüşmüş…

Sayın Gökşin oraya ne yapacaklarını sorduğunda: ‘İnşaat yapacağız’ cevabını da vermiş.

Yani sayın Gökşin ilk olarak şunu sormak isterim 2 yıl önce neden bu sitem dolu tavırları göstermediniz…

Sizin sorununuz evinizin bahçesine sizden 150 200 metre uzaklıkta yapılan inşaatın tozunun geliyor olması mı?

İNŞAAT ALANIYLA VİLLA ARASINDA BULUNAN MESAFE (FOTOĞRAF 5)


20 senedir çukur ve engebeli yollardan geldiğinizi iddia ediyorsunuz ama evinin önüne kadar taştan döşeme yol yapılmış!

Siz milyarlarca dolar vergi ödemeden önce evinizin önüne kaçak yaptığınız kulübeyi yıkın kaldırımı işgal ediyorsunuz…

EVİN ÖNÜNÜNE KADAR DÖŞENEN YOL VE KALDIRIMI İŞGAL EDEN KULÜBE (FOTOĞRAF 6)

Ben mesleğimin gereğini yaptım bundan sonra da gereğini yapmaya siz söyleseniz de söylemeseniz de devam edeceğim! Bu konuda emin olabilirsiniz…

Bağbaşı bölgesinde yapılan her inşaat bu kentin insanlarını duygusal bir duruma sürüklüyor. Oraya dökülen her beton bu kentin hafızasına kazınıyor. Ve fotoğraflarla da göstermiş olduğum bu alanlarda sizin de neler yaptığınız apaçık ortada. 

Ne olduğunuzu demek bana düşmez ama ANTİYANDAŞ olmadığınızı söyleyebilirim. 

Son olarak kıymetli okurlara ufak bir hikaye daha anlatıp veda etmek isterim…

Koyunları ölünce çok ağlayan bir çoban varmış. Ama aynı çoban körpe kuzuları kesip 10 katı fazlasına satarmış…

Selametle…