DENİZLİ'DE EĞİTİMDE LAİKLİK MÜCADELESİ: ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Denizli Eğitim İş Şubeleri üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önüne çıkarak eylem yaptı. Eylemin ardından Denizli Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan Çağrı'da bulundu: "Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Birlikte Mücadele"

  • 12 Ocak 2024 - 17:15
  • Son Güncelleme : 12 Ocak 2024 - 17:20

Denizli Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde oluşturulan sağlam temellere vurgu yaparak, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayabileceği bir yolu aydınlatan bir vizyonu hatırlattı. Laik ve bilimsel eğitim anlayışına bağlı kalarak, Denizli'de oluşturdukları Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) çatısı altında mücadele verdiklerini belirten Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarikat ve cemaatlerle yapılan protokollerini kabul etmediklerini vurguladı.

Aydoğan, protokollerin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne karşı atılmış bir adım olduğunu ifade ederek, FETÖ benzeri yeni cemaatlerin ortaya çıkmasıyla 15 Temmuz süreçlerinin alt yapısının hazırlandığını savundu. Çocukların geleceğine ipotek konulduğunu ve haklarının gasp edildiğini dile getiren Aydoğan, ÇEDES projesini, laik ve bilimsel eğitimi baltalamaya yönelik hukuksuz bir girişim olarak nitelendirdi.

LABEP olarak verdikleri mücadelede temel prensiplerini sıralayan Aydoğan, şu konulara vurgu yaptı:

  • Emeğin ve alın terinin savunulması, Cumhuriyet'e sahip çıkılması.
  • Çocukların cinsiyetlerine göre ayrılmasına asla göz yumulmaması.
  • Uygulamalı eğitimin yaygınlaşması ve ezberci sistemin son bulması için çalışılması.
  • Eğitimde fırsat eşitliği için adaletli bir eğitim alabilmek için mücadele edilmesi.
  • Tarikat ve cemaatlerin eğitime etkisini reddetme, hukuk dışı protokollerin kabul edilmemesi.
  • Anayasaya aykırı olarak uygulanan ÇEDES ve benzeri projelerin reddedilmesi.
  • Derslerin öğretmenler tarafından verilmesi ve öğretmenlerin görev alanlarının kısıtlanmaması.

Aydoğan, Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri neden kapattığını anlayarak, günümüz Türkiye'sinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Laikliği eğitimin temel ilkesi olarak benimseyen Atatürk'ün, medeniyetin en doğru ve gerçek tarikat olduğunu ifade ettiği sözünü hatırlatarak, demokratik mücadelelerinin hukuk zemininde süreceğini ve öğrencilerin geleceğini karartmamak için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.