MEHMET ÖZDEN'İN KALEMİNDEN - BİZE DEĞİŞİMİ DÜŞÜNDÜREN İSİMLER

Mehmet Özden'in Kaleminden - Bize Değişimi Düşündüren İsimler

  • 26 Mayıs 2023 - 04:18
  • Son Güncelleme : 27 Mayıs 2023 - 20:01

14 Mayıs seçimlerinde değişimin olacağı konusunda neredeyse emindim. 

Bunu bana en çok hissettiren şeylerden birisi AKP’nin listesi olmuştu.

Özellikle ilk 3 sıra…

Bu yazımda sizlere AKP’nin ilk iki sırasından ve neden değişim hissinin doğduğundan bahsedeceğim. Seçimler 2. Tura kalmış olsa bile inanın AK Parti bile içten içe değişimin olacağını biliyordu.

CAHİT ÖZKAN

Uzun bir süre AKP’nin Grup Başkanvekilliğini yapan AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan’ın YouTube programına katıldı. Bu programda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle partisinden aforoz edildi.

Hatta kulislerde o dönem dönen bilgilere göre Tayyip Erdoğan, Özkan’a; “Sen sadece kişisel menfaatlerin için hareket ediyorsun partini düşünmüyorsun” demişti.

Grup başkanvekilliğinden alınmasına rağmen çalışmalarına devam eden partisine küsmeyen Özkan ödüllendirildi mi? Yoksa değişim ihtimaline karşılık dokunulmazlık kazanması mı istenildi? 

Çünkü bir değişim olması durumunda (BAE) hakkında bir YouTube programında partisine tamamen ters düşen sözler sarf eden Özkan’ın, bildiğiniz üzere Balyoz kumpası sürecinde Fenerbahçe Orduevi önünde yaptığı açıklamayı bilmeyeniniz yoktur. 

28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. Tur bir değişimin göstergesi olursa ve Cahit Özkan milletvekili olmasa sizce ne olurdu?

ŞAHİN TİN

Aslında Şahin bey ile ilgili yazılacak çokta bir şey yok. 

Teşkilatı içerisinde sevilen bir isim olsa da halk arasında ciddi tepkiler toplayan birisidir. Daha dün Cindere Mahallesi’nde seçmenlere “Köylü kafalısınız” ifadesini kullanmış. Bunu ise dün Sarayköy’de miting yapan CHP’li Gülizar Biçer Karaca dile getirmiştir.

Mecliste vatandaşlar kuru ekmek yiyor diyen muhalefete “kuru ekmek yiyorlarsa tokturlar” diyende yine kendisidir. Bu sözleri uzun süre Türkiye gündemini oyalamaya yetmişti.

Söylemleri ve tavırlarıyla halka hitap etme konusunda yetersiz olsa da bir şekilde dağılabilme ihtimali olan teşkilatı bir arada tutabilecek en önemli isim aslında Şahin Tin.

Buda herhangi bir değişim durumunda dağılabilecek olan partinin temelini sağlama alma çalışması gibi görünüyor.

NİLGÜN ÖK

Mecliste 2. Dönemine giren AKP’li Nilgin Ök ise bazı söylemleriyle yine gözden düşen isimlerden birisiydi. 

Bir tutanak mevzusu özellikle Türkiye gündemine düşmüş. Ardından istifa getirmişti.

AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün "18 yıl önce Türkiye'de araba yoktu" ifadesi tartışmalara yol açtı. Nilgün Ök, eleştirilerin ardından sosyal medya hesabında "Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG" paylaşımı yaparak değiştirilmiş tutanak görseli paylaştı. Tutanaktaki değişiklik ortaya çıkınca Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı istifa etti.

Meclisin güvenini sarsan bir olayı gerçekleştiren Nilgün Ök, Denizli halkının tercihiyle 28. Dönem Denizli Milletvekili olmaya hak kazandı.

Olasılıklar artık sadece 2 tane

Ya değişim olacak ya da mevcut düzen devam edecek.

Fakat mevcut durumu analiz etmeye çalışırsak aslında başından beri çekinen AKP idi.

Cumhurbaşkanının ağır eleştirilerle grup başkanvekilliğinden aldığı Cahit Özkan’ın aforoz edileceğini düşünürken 1. Sıraya konulması ve dokunulmazlığıyla tekrar hayatına devam edecek olması,

Şahin Tin’in tekrar 2. Sıra adayı olarak gösterilip seçim sürecinde vatandaşla iyi diyalog kuramamasına rağmen partisinin temelini sağlam tutması için konuşlandırılması bunun en büyük örneği olarak görünüyor.

Nilgün Ök’ün ise mevcut konumunu yaptığı skandal olay ile nasıl koruduğunun cevabını inanın bende veremiyorum. Aklına bir şey gelen olursa lütfen yorumlarda buluşalım…

Ben bu yorumlarımı yaptıktan sonra takdir siz kıymetli okuyucularımızındır. Ve unutmayın değişim siz istediğiniz sürece yakındır.