CHP'Lİ KADINLARA ÇİRKİN SALDIRI

Bugün Denizli’de seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kadın Kolları üyelerine saldırı gerçekleştirildi. CHP Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal ve beraberindeki kadınlar çalışma yürüttükleri sırada bölgedeki bir esnaf ‘Siz teröristsiniz’ diye bağırarak tepki verdi.

  • 26 Mayıs 2023 - 15:16
  • Son Güncelleme : 26 Mayıs 2023 - 15:30

Merkezefendi ilçesi, Sırakapılar Mahallesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Denizli Kadın Kolları üyeleri, broşür dağıttıkları sırada AK Partili bir yönetici tarafından sözlü saldırıya uğradı. Kadınlara hakarette bulunan ve broşür dağıtmalarına izin vermeyen vatandaşı bölgede bulunan başka vatandaşlar durdurdu. Mevcut durum hakkında CHP’li kadnlar suç karakola giderek şikayetçi oldular.

O sırada mazbata töreninde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı hemen olay yerine gitti. Bir görgü tanığı yaşananları; “Ablaya teröristsin, PKK’lısın dedi. Araya girmek zorunda kaldım” sözleriyle anlattı. 

Işık Kodal ise “Ama bu fazla artık. Teröristsiniz dedi. Teröristler burada barınamaz defolun gidin bu mahalleden dediler” ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise şunları dile getirdi:

“Bugün Denizli’de hiç istemediğimiz bir olay yaşadık. Değerli kadın kollarımız çalışmalara çıktığında ellerinde ki broşürleri dağıtıyorlar. Malum seçim dönemi ve çalışıyoruz. AKP yöneticisi olduğunu bildiğimiz bir arkadaşımız maalesef kadınlarımızın önünü keserek onlara kadın olmalarına rağmen bir çok hakaretler edip bağırıp oradan kovalamaya çalışmış. Bunun üzerine kadınlarımız rahatsız olmuş. Oradan geçen sağolsun sağ duyulu vatandaşlarımız olaya müdahale etmişler. Şu anda olay polise intikal etmiş durumda. Hakkında şikayetçi olduk. Nasıl Erzurum da yaptılarsa bu tarz saldırıları, nasıl Trabzon da yaptılarsa, nasıl Urfa da yaptılarsa, Denizli’de de yapmaktan geri kalmıyorlar. Kaybedeceklerini anlayınca her türlü kötü yüzlerini göstermeye başladılar. Ama ne kadınlarımızı, ne gençlerimizi nede partililerimizi, nede vatandaşlarımızı bu olumsuzluklar yıldırmayacak. Biz her zamankinden daha fazla çalışacağız. Pazartesi günü barış içerisinde bir ülkeye hep birlikte uyanacağız. Haydi Denizli lütfen sandığa. Bu yapılanlara inat lütfen sandığa”