MEHMET ÖZDEN’İN KALEMİNDEN - AK PARTİ'NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?

Mehmet Özden’in Kaleminden AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Kim Olacak?

  • 27 Ağustos 2023 - 21:31
  • Son Güncelleme : 27 Ağustos 2023 - 21:33

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler öncesi aday adayları sahaya çıkmaya, kulislerde ise isimler konuşulmaya başlandı. AK Parti cephesinde Büyükşehir için konuşulan isimler ise büyük önem taşıyor. 

Geçtiğimiz günlerde değişen 8 ilçe başkanının da katılımıyla gerçekleşen toplantıda yerel seçim için hedeflerini ortaya koyan AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, "20'de 20" hedefiyle en erken çıkışı yapan isim oldu. Peki, AK Parti Denizli Büyükşehir için mevcut belediye başkanı Osman Zolan ile mi yola devam edecek, yoksa başka isimlerin adaylık için öne çıkma ihtimali var mı?

İşte AK Parti kulislerinin en çok konuşulan isimleri:

NİHAT ZEYBEKCİ: Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP'nin kalesi olan İzmir'den aday olmuş. Partisinin en yüksek oy oranını alsa bile seçimi kazanamamıştı. AK Parti'nin Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni kaybedebilme ihtimali söz konusu olduğunda eski bakanın ismi tekrar kulislerde sıklıkla konuşulmaya başlandı. Büyükşehir belediyesini elinde tutmak isteyen AK Parti, anketlerden kaybedeceğini anladığında ŞAH'ı ileri sürmeye hazırlanıyor.

DEMET ÖZKAN DEĞİRMENCİ: 2003 yılından bu yana AK Parti sıralarından aktif siyasette bulunan ve şu anda DESKİ'de İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yapan Demet Özkan Değirmenci ise adaylık için kolları sıvayan isimlerden. Yüz yüze gerçekleştirdiğimiz sohbetlerde "1994 yılından beri iş hayatının içindeyim ve hem kamu hem de özel sektörde birlikte çalıştığım tüm patronlarım, valilerim ve başkanlarım en büyük kazancımdır" şeklinde konuşan Demet hanımın vizyonuyla AK Parti’de yeni bir soluk olabileceği azımsanmayacak bir gerçek. Rahmetli Haluk Değirmenci'nin de eşi olan Demet Özkan Değirmenci, belediyeciliğin mutfağından gelen isimlerden. AK Parti'nin uzun zamandır yaşadığı kadın aday sorununa bir çözüm olabilecek ve tekrar yenilenen bir yüz ile siyaset arenasına çıkabilecek isimlerden olan Değirmenci'nin, sahaya çıkacağı gün ise merak konusu.

MUHAMMET SUBAŞIOĞLU: Merkezefendi Belediyesi'nin kurucu başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise resmen seçim startını başlattı. Yaklaşık 2 aydır her gün sahada olan Subaşıoğlu, temaslarını sürdürüyor. Merkezefendi’de ses getiren projelerle adını duyuran Subaşıoğlu, geçtiğimiz seçimlerde Merkezefendi Belediyesi'nin başkanlık koltuğunu CHP'li Şeniz Doğan’a kaptırdı. Ona rağmen siyaset arenasında küskünlük yaşamadan seçim çalışmalarını sürdüren ve "Ben de varım" diyen Subaşıoğlu’nun görüşmelerinden ve halktan iyi dönüşler aldığı biliniyor. Subaşıoğlu, Büyükşehir için adım adım geliyor.

OSMAN ZOLAN: Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı Osman Zolan, öyle ya da böyle Denizli tarihinin önemli isimlerinden birisi. Hem Denizli'nin son belediye başkanı, hem de Büyükşehir olmasıyla birlikte ilk Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını taşıyan isim, yıllardır Denizli için hizmet veriyor. Tekrar adaylığı kesin gözüyle bakılan Osman Zolan'ın geçen yıllar boyunca yorulduğu da unutulmaması gereken bir gerçek. Altyapı çalışmaları nedeniyle özellikle eleştirilerin odağında olan Osman Zolan, ilçelerden taktir görse de merkez ilçelerdeki eski gücünü kaybediyor. Fakat bu zamana kadar hayata geçirdiği projeler ise halkın hala hafızasında. Peki, söz verilip yapılmayanlar ne oldu derseniz? İşte orası sizin ve taktiriniz ve muhalefetin görevi…