KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ: CİNAYET DAVASINDA EK SÜRE TALEP EDİLDİ

Denizli'de Ahmet Emre Irmak (25), eşi Elif Irmak'ı öldürmekle suçlanıyor. Mahkemede, Irmak'ın akıl sağlığı değerlendirilmek üzere Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldığı belirtildi. Hastane yetkilileri, sanığın akli dengesinin incelenmesi için üç haftalık ek süre talep etti.

  • 29 Eylül 2023 - 19:43
  • Son Güncelleme : 29 Eylül 2023 - 19:47

Irmak, eşi Elif Irmak'ı 18 yaşında olduğu iddia edilen bir kürtaj nedeniyle bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanıyor. Mahkeme, üçüncü celseyi görüşmek üzere Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettirirken, sanık, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında tutuluyor ancak mahkemeye katılmadı.

Sanık, ilk celse sırasında olay anını "Gaipten sesler duydum" diyerek anlattı ve eşinin kendisini aldattığını iddia etti. Tartışma sırasında mutfakta bulunan bir bıçağı kullanarak eşine saldırdığını ifade etti ve Elif Irmak'a dört bıçak darbesi vurduğunu söyledi.

Sanık, tutukluluk sürecinde Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, hastane yetkilileri sanığın akıl sağlığını belirlemekte zorlandıklarını ve bu nedenle bir ay daha gözlem altında tutulması gerektiğini mahkemeye bildirdi. Mahkeme, sanığın akıl sağlığının ve cezai ehliyetinin değerlendirilmesi amacıyla hastaneye yatırılmasına karar verdi.

1 Eylül'de hastaneye yatırılan sanığa ilişkin ön rapor, üçüncü celse sırasında mahkemeye sunuldu. Ön raporda, sanığın tedavi edildiği ve rapor hazırlanabilmesi için üç haftalık ek gözlem süresine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Savcılık ve taraf avukatları, yargılamanın devam etmesi için raporların beklenmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.

Mahkeme heyeti, ek gözlem süresinin tanınması ve sanığın tutuklu olarak kalmasına karar verdi. Yargılama, 14 Kasım tarihine ertelendi.