KEMAL YALÇIN'DAN DENİZLİ'DE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, 6 Şubat depreminin ardından bölgeye giderek tanıklıklarıyla “Sesimi Duyan Var mı” kitabını yazan Kemal Yalçın ile söyleşi ve imza günü düzenledi.

  • 03 Ekim 2023 - 05:10
  • Son Güncelleme : 03 Ekim 2023 - 05:12

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, mübadele, göç, azınlıklar üzerine çok sayıda kitabı olan ve son olarak deprem bölgesindeki tanıklıklarıyla “Sesimi duyan var mı” kitabını yazan Kemal Yalçın ile söyleşi ve imza günü düzenledi.

Emanet Çeyiz Mübadele İnsanları, Sarı Gelin, Haymatlos: Dünya Bizim Vatanımız, Süryani Halk Kahramanı: Şemun Hanne Haydo kitaplarının yazarı Kemal Yalçın son olarak 6 Şubat depreminin ardından bölgeye giderek tanıklıklarıyla “Sesimi Duyan Var mı” kitabını yazdı.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde yapılan söyleşide Yalçın, kitabın yazım sürecini ve deprem bölgesindeki tanıklıklarını anlattı. Söyleşiye Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü ve TMMOB İKK Sekreterinin yanı sıra mimar ve mühendisler katıldı. Açılış konuşmasının ardından yazar Yalçın’ın yakın dostlarından Mimar Süleyman Boz, Yalçın’ın hayatına ve yazdığı kitaplara ilişkin notlar paylaştı. Söyleşinin ardından Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, yazar Yalçın’a teşekkür plaketi hediye etti.

“İMAR AFFINI ÇIKARANLAR ÖLÜMLERDEN SORUMLU”

Deprem bölgesine indiğinde gece eksi 20 derece soğuk olduğunu hatırlatan Yalçın, 8 yakınını kaybeden bir depremzedenin “Evimden 8 kişi öldü çadır istiyorum. Deprem 8 kişiyi öldürdü soğuk hepimizi öldürecek” sözlerini aktardı. AFAD görevlileri, polis, asker kime denk gelse, ‘Aman fotoğrafımı çekme adımı yazma ama söylediklerimi yaz’ sözüyle karşılaştığını söyleyen Yalçın, “Ben böyle bir korku görmedim. Deprem olmuş insanlar taşın altında kalmış ama sanki insanları korku öldürmüş” dedi.