DENİZLİ'NİN MERKEZİNDE BOMBA PANİĞİ

Denizli’nin simgesi olan cam horoz heykelinin yakınına bırakılan boş sefer tası, bomba paniğine sebep oldu. İhbarın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin belediye ziyareti esansında gerçekleşmesi, emniyeti teyakkuza geçirdi.

  • 02 Ekim 2023 - 17:36
  • Son Güncelleme : 02 Ekim 2023 - 17:48

Denizli'de Büyükşehir Belediyesi binasının bulunduğu Delikli Çınar Meydanı'nda hareketli dakikalar yaşandı. Saat 11.30 sıralarında meydana gelen bu olay, kentin en işlek noktası olan alanda gerçekleşti. Cam horoz heykeli sembolüyle ünlü alandaki bir direğin dibindeki panoda bulunan sefer tası, çevre sakinleri tarafından fark edildi. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar, olayın ciddiyetini artırdı. İhbarın aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyaret esnasında gerçekleşmesi, yetkilileri teyakkuza geçirdi.

Polis ekipleri, ihbar üzerine bölgeye hızla sevk edildi. Meydana çıkan yollar dört taraftan kapatılırken, yaya trafiği de engellendi. Durumu şüpheli görülen sefer tası, uzaktan kontrol edildikten sonra kontrollü bir şekilde patlatılma kararı alındı. Özel kıyafetli bomba imha uzmanı tarafından gerçekleştirilen müdahale sonucunda sefer tası patlatıldı. Ancak patlamanın ardından yapılan incelemede sefer tasının boş olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak ekipler tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Denizli'nin sembolik meydanında yaşanan bu olay, kısa süreli bir panik yaratmış olsa da, yetkililerin hızlı müdahalesi sayesinde olay sorunsuz bir şekilde çözüldü.