KARGO ÜCRETİ BAHANESİYLE HACİZ TEHDİDİ: AVUKATLARINDA BULUNDUĞU 40 KİŞİ TUTUKLANDI

Vatandaşları “Global Satış” isimli firmadan dolandırmaya yönelik mesajlar atan şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul, İzmir, Denizli ve Antalya’da operasyon gerçekleşti. İçlerinde avukatlarında bulunduğu 40 şüpheli tutuklandı.

  • 20 Eylül 2023 - 14:07
  • Son Güncelleme : 20 Eylül 2023 - 21:45

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, "Global Satış" adlı firmadan müştekilere gönderilen mesajların incelemesini yürütüyor. Bu mesajlarda, dosyalarının icra takibi için bir hukuk ofisine devredildiği ve avukatlık ofisi ile iletişime geçmeleri gerektiği ifade ediliyor.

Soruşturma sonucunda, belirtilen numaralarla iletişime geçen kişilerden geçmiş yıllarda teslim almadıkları siparişler sebebiyle kargo ücreti talep edildiği ve bu ödemelerin yapılmadığı takdirde haciz işlemi başlatılacağı bilgisinin verildiği tespit edildi.

Ayrıca, şüphelilerin IBAN hesaplarına değişen miktarlarda para talep ettikleri de soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Bu durum, nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili olarak ciddi bir suçlamayı işaret ediyor.

İstanbul, İzmir, Denizli ve Antalya'da bulunan 4'ü avukat olmak üzere toplam 40 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Bu operasyon, soruşturmanın sonuçlarına dayanarak gerçekleştirildi ve şüphelilerin adalet önüne çıkarılmasını amaçlıyor.