NAMIK KEMAL AYDOĞAN: DİMDİK EMEKÇİLERİN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açıkladığı verileri "gerçeklerden uzak" olarak değerlendirdikleri TÜİK'i protesto eden Birleşik Kamu İş yöneticileri hakkında açılan dava dün görüldü. Aralarında Denizli Kamu İş Sendikası İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan'ın da bulunduğu Sendikacılar yaka paça gözaltına alınmışlardı.

  • 20 Eylül 2023 - 09:27
  • Son Güncelleme : 20 Eylül 2023 - 21:45

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun, 9 Haziran 2022'de açıklanan enflasyon oranlarını protesto için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde düzenlediği eylemde gözaltına alınan 5 sendika yöneticisinin 4,5'ar yıla kadar hapsi istendi.

Dün Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava 22 Şubat tarihine ertelendi. Mahkemenin ardından Ankara adliyesi önünden açıklamalarda bulunan Namık Kemal Aydoğan: "Mücadelemize devam edeceğiz" mesajı verdi. Namık Kemal Aydoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Milyonlarca emekçinin hakkını, sofrasındaki ekmeği çalan TUİK'in yalanlarını ortaya çıkardığımız bir basın açıklaması girişiminde polisin orantısız şiddetine maruz kalmıştık ve hakkımızda dava açılmıştı. O gün gözaltına alınmıştık ve sağlık sorunları yaşamıştık. Bugün Ankara Adliyesi'nde görülen davamızda 22 Şubat tarihine ertelendi. 22 Şubat'ta beraat edeceğiz. Dimdik emekçilerin hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi.