İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam ilçesinde depremden etkilenen mahallelerin muhtarları ile bir araya geldi. Apa mahallesinde yapımı süren deprem konutlarında incelemelerde bulundu. Şahin Tin; “Devlet olarak tüm imkânları seferber ettik. Hak sahipliği problemini çözdük. Acıpayam’daki TOKİ konutlarını depremzede vatandaşlarımıza tahsis ettik. Evini kendisi yapmak isteyenlere verilecek olan yardım ve destek için gerekli ödeneği çıkarttık. Yer seçimini yapan hak sahipleri inşaatlarına başladı” dedi.

  • 15 Haziran 2020 - 09:31
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin Acıpayam ilçesinde depremden zarar gören mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, AFAD il Müdürü Ali Etiz ve AK Parti Acıpayam ilçe Başkanı Fikret Gümüş’ün hazır bulunduğu toplantıda gelinen son durum ve bundan sonraki sürece dair değerlendirmelerde bulunuldu. Muhtarların yönelttiği soruları da yanıtlayan Milletvekili Şahin Tin, toplantının ardından depremden en çok etkilenen mahallelerden birisi olan Apa mahallesinde yer seçimini yapan hak sahiplerinin inşa etmeye başladığı inşaatlarda incelemelerde bulundu.

 

“İLK ANDAN BERİ SAHADAYIZ”

 

Milletvekili Şahin Tin burada yaptığı konuşmasında depremin yaşandığı ilk andan itibaren AFAD başta olmak üzere devletin tüm birimlerinin sahada olduğunu her türlü imkânın depremzede vatandaşlar için seferber edildiğini belirtti. Şahin Tin;  “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren bölgemizin ihtiyaçlarını ve vatandaşlarımızın taleplerini yakından takip ediyoruz. İlk andan beri sahadayız. Afetzede vatandaşlarımızın bu süreçte her zaman yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz” dedi.

 

“İHTİYAÇLAR KARŞILANDI”

 

20 Mart 2019 tarihinde Saat 9.34’te Merkez Üssü Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremin ardından süratle bölgede çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Milletvekili Şahin Tin; “Acıpayam ilçemizde yaklaşık bir yılı aşkın bir süre önce 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan bu depremin hemen ardından yapılan değerlendirmeler ve incelemeler neticesinde 56 mahallemizin 25’inde toplamda 6.406 hanenin depremden etkilendiği tespit edildi. Bizi sevindiren gelişme ise can kaybının olmamasıydı. İlk andan beri vatandaşlarımızın ihtiyacı olan battaniye, yatak, nevresim, ısıtıcı, iaşe ve çadır hizmeti gibi birçok talebi öncelikli olarak vatandaşlarımıza sunduk. Bununla birlikte afetzedelerin genel ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD Başkanlığından yeterli ödeneklerin çıkartılmasını sağladık. Bölgedeki en temel problem olan hak sahipliği sorununu AK Parti Denizli Milletvekilleri olarak TBMM’de verdiğimiz teklifin yasallaşması ile aşılmasını sağladık. Kısacası hak sahipliği sorununu çözüme kavuşturduk” dedi.

 

“YAŞAM KONTEYNERLERİ KURDUK”

 

Depremin hemen ardından afetzedelerin geçici barınmalarını sağlayabilmesi için yaşam konteynerlerini depremzedelere ulaştırdıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Öncelikli olarak geçici barınma için 268 adet geçici yaşam konteynerini Acıpayam ilçemize getirdik ve bunlardan 260 adedini süratle ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu konteynerlerin alt yapı, su ve elektrik bağlantılarını gerçekleştirdik. Ayrıca bu yaşam alanlarında kalan vatandaşlarımızın elektrik ödemelerini her ay devletimiz ödemekte. Bugüne kadar yaklaşık 140 Bin TL’lik bir elektrik ödemesi yapıldı. Ayrıca su ödemelerini de Denizli Büyükşehir Belediyemiz karşılamakta. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 875 kişiye 1 Milyon 400 Bin TL’lik nakdi yardım yapılmasını sağladık. 26 hane sahibine toplamda yaklaşık 13 Bin TL’lik kira yardımında bulunduk. Kısacası depremden dolayı hangi vatandaşımızın bir sorunu varsa çözmenin gayretinde olduk” dedi.

 

“KONUT SORUNU ÇÖZÜLDÜ, İNŞAATLAR BAŞLADI”

 

Acıpayam merkezde yapılan TOKİ konutlarının 155 adedinin noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerinin belirlendiğini hatırlatan Milletvekili Şahin Tin; “TOKİ afet konutları Acıpayam’da tamamlandı. Bu konutlardan önce 130 adedi, daha sonra 25 adedinin kuraları çekildi. Toplamda 155 adet TOKİ afet konutu hak sahiplerine verilmek üzere belirlendi ve konutlar hazır hale getirildi. Buradaki konutlar depremzede vatandaşlarımıza iki yıl ön ödemesiz 18 yıl faizsiz olarak teslim edilmekte. Yine evini yapana yardım metodu ile kırsal mahallelerde yapılacak olan konutların 2020 yılında konut başına evini yapana yardım kredisi adı altında 120 Bin TL, ahırını yapmak isteyenlere 40 Bin TL, orta hasarlı olan yerler için 27 Bin TL, işyerleri için ise 63 Bin TL’lik kredi imkânı sunuldu.  Afetzedelerimize sağlanan bu krediler de yine iki yıl ön ödemesiz 18 yıl faizsiz olarak verilmeye başlandı. Evini yapana yardım kapsamından yer seçimini tamamlayan hak sahiplerimiz bu imkândan faydalanıyor. Bazı hak sahipleri ise inşaatlarına başlamış durumda” dedi.

 

“AFETZEDELERİMİZİN HAKLARINI KORUYORUZ”

 

Acıpayam’da ya da depremden etkilenen bir başka yerde afetzedeler için yapılan çalışmaların siyasete malzeme konusu yapılmasının insanlıkla bağdaşmadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Acıpayamlı bir kardeşiniz olarak bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına asla müsaade etmeyeceğim. Yaşanan bu deprem afetinin siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini ve siyasete malzeme yapılmaması hususunu özellikle daha önce de defalarca söyledim ve yine tekrarlamakta fayda mülahaza ediyorum. Milletimiz kendisine hizmet edeni de kendisi üzerinden siyaset devşirme gayretinde olanı da görüyor. Acıpayam da depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar bizler bugüne kadar savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın haklarını koruyacağız” dedi.