HAREKAT BÖLGESİNE MUHAMMET DEDE'DEN DUYGULANDIRAN DESTEK

Denizli'den Türk bayraklarıyla donattığı aracıyla yola çıkan 70 yaşındaki Denizlili Muhammet Yılmaz, kendi yetiştiği elmaları, 1140 km yol giderek Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine getirerek burada görevli güvenlik güçlerine ve AFAD ekiplerine teslim etti.

  • 15 Ekim 2019 - 21:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan "Barış Pınarı Harekatı" Türkiye’nin bir çok noktasından destekler çığ gibi büyürken. Belki de en çok duygulandıran moral desteği Denizli’den geldi. Denizlili 70 yaşındaki Muhammet Yılmaz birçoğumuzun yapamadığını yaptı. Kanser olmasına rağmen kendi elleriyle yetiştirdiği bahçesindeki elmaları kasalara koyarak, Türk bayraklarıyla süslediği ve üzerine "Hedef Kızıl Elma", "Barış Pınarı Harekatı" yazdığı minibüsüyle Çivril’den yola çıktı. Tek başına 18 saat yol giderek Suriye sınırı olan ve Mehmetçiğimizin bulunduğu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine ulaştı. Burada tek tek dalından kopardığı Çivril elmalarını ilçedeki güvenlik güçlerine ve AFAD yetkililerine teslim etti. Herkesin takdirini alan 70’lik dede, birçok kişiye moral oldu.

DAHA ÖNCEDE YAPMIŞ

Muhammet Yılmaz’ın bu takdirlik davranışı ilk değil, Daha öncede Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatında bahçesindeki elmaları toplayıp kargoyla askerimize yolladığı öğrenildi. Bu sefer Yılmaz kendi elleriyle yetiştiği elmaları teslim etti.