HEM ÇALIŞIP HEM DE DÜNYAYI GEZMEK İSTER MİSİNİZ?

Günümüzün en hızlı gelişen sektörleri arasında yer alan hava yolu ulaşım sektörü, beraberinde iyi yetişmiş pilot ve kabin memuru ihtiyacını da getirmektedir. Bu ihtiyaç doğrultusunda sizlerde gökyüzüne hayallerinizi taşıyın ve dünyayı tanıma imkanı yaşayın.

  • 15 Ekim 2019 - 20:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kabin memuru yada diğer bir deyişle hostes olmak aslında eskiden çok zor değildi. Ancak günümüz şartlarında hızla artan işsizlik, bir çok lise ve üniversite mezunu insanın bu sektöre ilgi duymasına neden olmuştur. Talepte yaşanan bu artış dolayısı ile artık hava yolu şirketleri de işe alım noktasında kriterlerini değiştirmiş deneyim sahibi çalışanlar ile yollarına devam etmektedir.

Denizli'den de bir çok insanın başvuruda bulunduğu kabin memurluğu ve hosteslik başvurularında sizlere yardımcı olabilecek çok önemli bir duyurumuz var. Denizli'nin ilk ve tek kabin memurluğu kursları başladı. 3 aylık eğitim sürecinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanız ile sektöre bir adım önde başlama fırsatınız var.

GÜNEŞ AKADEMİ SİZİ GÖKYÜZÜNE ÇAĞIRIYOR

Güneş Akademi kurucusu Cengiz Varol, büyüyen havacılık sektöründe kaliteli personel ihtiyacının günden güne arttığını dile getirdi. Varol; “Günden güne büyüyen bir havacılık sektörü var. Bu sebeple ciddi bir iş potansiyeli taşıyor. Bununla birlikte birçok havayolu şirketi bünyesine her gün yeni bir uçak katıyor. Bu uçaklarda çalışacak olan personeller ise büyük bir titizlik ile seçiliyor. Kurslarımızda bu titizliklerin hepsini dikkate alarak gerekli tüm eğitimleri veriyoruz. Bu eğitim sonunda sertifika alan tüm kursiyerlerimiz sektöre 1-0 önde başlıyorlar. Bizlerde Güneş Akademi olarak kursiyerlerimizin istihdamı konusunda havayolları şirketleri ile gelebilecekleri ortak alanlar yaratmak içinde gayret gösteriyoruz” dedi.

KABİN MEMURU OLMANIN AVANTAJLARI

  • Farklı ülkeleri ve kültürleri tanıma imkanı,
  • Temiz, bakımlı ve havalı üniformalar ile görev yapma,
  • Çalışma saatlerinin azlığı, uzun uçuşlardan sonra verilen dinlenme hakkı,
  • Piyasaya göre daha iyi bir maaş,
  • İnsanlarla iletişim ve sosyalleşme imkanı,
  • Zor durumlarla ve zor insanlarla başedebilme yeteneği kazandırması,
  • Belirli bir süre çalışıldıktan sonra kabin amirliği, hava yollarının merkez ofislerinde yöneticilik yada eğitmenlik yapmak, seyahat acenteleri yada otellerde çalışabilme imkanından dolayı geniş kariyer imkanları.