FİRARİ SANIK HALİL KARABAĞ JASAT OPERASYONUYLA YAKALANDI

Denizli'de müteahhitlik yapan Mehmet Yamer, 9 Kasım 2018'de sahibi olduğu inşaat firmasının önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

  • 24 Mayıs 2024 - 18:00
  • Son Güncelleme : 24 Mayıs 2024 - 18:04

 Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, saldırının azmettiricisi olduğu iddiasıyla Yamer'in Kuşadası'ndaki otelini sattığı Halil Karabağ ve oğlu Kutluğhan Karabağ (30) ile tetikçi olduğu ileri sürülen, Çivril ilçesinden beden eğitimi öğretmeni Gökhan Dülger'i (30) ve cinayete yardım ettikleri iddiasıyla Mert Danacı (23) ile Kemal Atik'i (32) gözaltına almıştı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak 'tasarlayarak öldürme' suçundan dava açıldı. Denizli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6 Nisan'daki karar duruşmasında sanıklardan Kutluğhan Karabağ, Gökhan Dülger, Mert Danacı ve Kemal Atik, ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Halil Karabağ beraat etti. Karar sonrası tutuklu Halil Karabağ, cezaevinden tahliye edildi.

Dosya, daha sonra istinaf mahkemesine taşındı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde 10 Kasım'da görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kutluğhan Karabağ, Gökhan Dülger, Mert Danacı ve Kemal Atik, cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanıkların avukatları ve öldürülen Mehmet Yamer'in yakınları da duruşmada hazır bulundu. Savcı, sanıkların 'öldürme' suçundan mahkumiyetlerine yönelik istinaf başvurularının reddedilmesini ve beraat eden Halil Karabağ'ın 'tasarlayarak öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. Son sözleri sorulan tutuklu sanıklar ise beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, tarafların dinlenmesinin ardından Denizli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada beraat eden Halil Karabağ'a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ardından indirim uygulayarak ömür boyu hapis cezası verdi. Karabağ hakkında yakalama kararı çıkarılırken, diğer 4 tutuklu sanığın beraat talepleri reddedildi. Heyet, Mert Danacı'ya suçun 'eyleme yardım eden' konumunda olması nedeniyle 18 yıl, Kemal Atik ve Gökhan Dülger'e de Rezzan Akbulut'u kasten yaraladıkları gerekçesiyle 5'er yıl hapis cezası verdi. Olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Kutluğhan Karabağ ise yine ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 3 yıldır firari olan Halil Karabağ, bugün Merkezefendi İlçesi Akkonak Mahallesi'nde saat 13.30 sularında JASAT ekiplerinin düzenlediği operasyonla tutuklandı. Tutuklanan Halil Karabağ, adliyedeki işlemlerin ardından Kocabaş Cezaevi'ne gönderildi.