FORUM ÇAMLIK AVM DAHİL 9 FORUM AVM İÇİN KONKORDATO KARARI

Denizli’de bulunan Forum Çamlık AVM'nin de aralarında yer aldığı 9 Forum AVM'si için mahkeme tarafından önemli bir karar verildi. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, karşı taraf avukatlarının itirazlarına rağmen 9 AVM için 1 yıllık konkordato süresi daha tanıdı. Bu AVM'lerin toplam borcunun 600 milyon Euro olduğu öğrenildi.

  • 25 Mayıs 2024 - 11:43
  • Son Güncelleme : 25 Mayıs 2024 - 11:47

Aralık ayında tanınan 3 aylık konkordato süresinin bitmesinin ardından, Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia AVM’leri için şirket tarafından yapılan yeni başvuru, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından karara bağlandı.

Mahkeme, toplam 600 milyon Euro borcu bulunan ve her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, bünyesinde 1500 mağazanın faaliyet gösterdiği 9 AVM için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte, anılan AVM’lere yönelik haciz işlemleri durdurulmuş oldu. Her biri yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adıyla bilinen 9 AVM için açılan konkordato davasında önemli bir aşama kaydedildi.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, taraf şirketlerin avukatları katıldı. Halk TV’de yer alan habere göre, duruşma tutanağına konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor 16 Mayıs'ta dosyaya girdi. Forum AVM'lerin avukatları, mahkemeye sundukları beyanlarında 10 şirkete yönelik de kesin mühlet kararı verilmesini talep etti.

Bu kararla birlikte, Forum AVM'lerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve mali yapılarını düzeltmeleri için gerekli zaman sağlanmış oldu.