EMEP DENİZLİ: FİLİDEA İŞÇİLERİNİN SENDİKALAŞMA MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ!

Denizli’de bulunan Filidea Tekstil’de TEKSİF’e üye olan işçiler işten atıldı. İşten atılan işçiler örgütlü oldukları TEKSİF’le beraber fabrika önünde direnişe başladı.

  • 08 Haziran 2024 - 12:07
  • Son Güncelleme : 08 Haziran 2024 - 12:10
EMEP Denizli İl Örgütü Filidea önünde direnişe başlayan işçileri ziyaret etti. Ziyarette tekstil patronlarının ihracat rekorları, örgütlülüğü ve tekstil işçilerinin düşük ücrete güvencesiz çalışma koşulları tartışıldı. TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram, fabrikada sendikalı sendikasız işçilere baskıların arttığını ifade etti. 
"İŞÇİLERİN ÖRGÜTLENMEKTEN BAŞKA ÇARESİ YOK!"
Ziyarette konuşan EMEP Denizli İl Yöneticisi Deniz İpek, "Daha önce de Denizli'de TEKSİF'in direnişlerine şahit olduk. Bu defa kazanım umudu daha güçlü. Hemen her iş kolundan işçilerle konuşuyor görüşüyoruz. Öyle ki işçilerin artık örgütlenmekten başka çaresi kalmadı. 'Bu fabrikadan çıkar şuraya girerim, iş kolu değişirim' gibi eğilimlerin artık bir karşılığı yok çünkü her fabrika bir sömürü cehennemi" ifadelerini kullandı. Evrensel Gazetesi'nin manşetine işaret eden İpek, "Tekstil patronları ayda 100 milyon dolardan fazla ihracat yapıyor. İşçiler açlık sınırı altındaki asgari ücretle çalışıyor. Ücretlere Temmuz'da zam beklentisi işçiler arasında tartışılmaya başladı. 'Haziran sıcak geçecek' diyorduk. 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin yıl dönümü öncesi Denizli'de de sıcak günler bizi bekliyor. Biz Emek Partisi olarak tüm imkanlarımızla Filidea tekstil işçilerinin örgütlenme mücadelesinin yanındayız" dedi. EMEP heyetinden Özcan Göçer de enerji iş kolunda TES-İş sendikasının şube yöneticiliği ve genel sekreterliği yaptığı yılları hatırlatarak "Bir iş yerinde sendika olması demek iş güvencesi demek. Patronlar 'işçi bulamıyoruz' diye yakınıyor. Bu koşullarda tabi ki bulamazsınız. Fabrikada sendika olsun, düzenli, güvenceli, insanca çalışma koşulları olsun. Bak o zaman nasıl işçi buluyorsunuz" diye konuştu.
"PATRON ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ!"
TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram, fabrikada işçilere baskıların arttığını ifade ederek şunları söyledi; "İki arkadaşımız tamamen sendikal nedenlerle işten atıldı. İşten atılmadan önce insan kaynakları çağırdı, istifaya zorladı. İşçi arkadaşlarımız geri adım atmayınca da işten atıldılar. Patron anayasal suç işledi. Bu suçun peşini bırakmayacağız. Uluslararası markalara üretim yapan bir fabrika burası. Mücadelemiz kazanımla sonuçlanıncaya kadar buradayız. TEKSİF olarak sonuna kadar işçilerin yanındayız!"