KESK DENİZLİ'DEN 'HAZİRAN'DA ÖLMEK ZOR' KONSERİ

KESK Denizli Şubeler Platformu'nun oluşturduğu KESK Denizli Korosu, NZ Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda Haziran ayında yaşamını yitiren yazar şairler ve Gezi Direnişinde yaşamını yitirenler için anma konseri düzenledi.

  • 08 Haziran 2024 - 12:00
  • Son Güncelleme : 08 Haziran 2024 - 12:02

Programın sunuculuğunu Ayşe Şule Süzük, koro şefliğini ise Hale Tüblek yaptı. Programa DİSK, TMMOB, TDB, Alevi örgütleri, emekli örgütleri, ekoloji ve kadın örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve derneklerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 


"EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN"

Programın açılış konuşmasını KESK Denizli Şubeler Platformu adına Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir yaptı. Özdemir Haziran ayında yaşamını yitiren isimleri saydığı konuşmasında "Tüm dünya halklarının sosyalist nefesi, toplumcu gerçekçi edebiyatımızın kurucusu Türkçe'nin büyük şairi Nazım için, eşitlik için yazan eşitlik için dayak yiyen Anadolu'nun ruhu Ahmed Arif için belki de ilk kez işçi sınıfını anlatan Çukurova'nın yiğit devrimci yazarı Orhan Kemal için, 'hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim' diyen kuzeyin şair ceketli çocuğu Kazım Koyuncu için buradayız" ifadelerini kullandı. Ayrıca Gezi Direnişinde yaşamını yitirenlere atıfta bulunan Özdemir bu uğurda yaşamını yitirenler için anma konseri düzenlediklerini ifade etti. 


Konserde Ahmed Arif, Nazım Hikmet, Kazım Koyuncu Orhan Kemal ve Gezi Parkı Direnişinde yaşamını yitirenler türkü, şiir, sinevizyon ve tiyatral gösterilerle anıldı. Konser sonunda tüm katılımcılar Gezi Direnişi sırasında söylenen "Çapulcu musun vay" şarkısını hep birlikte seslendirdi.

Yorumlar (1)

  1. Mehmet Naci
    • 08 Haziran 2024 - 12:09

    Hüseyin Cevahir neden yok Haziranda ölmedimi