EĞİTİM İŞ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE İŞ BIRAKTI

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Eğitim İş Denizli Şubesi’ne bağlı öğretmenler iş bırakma eylemine gittiler. Gazi İlköğretim Okulu önünde toplanan kalabalık grup, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Çınar Meydanı’na yürüdü.

  • 25 Kasım 2023 - 01:07
  • Son Güncelleme : 25 Kasım 2023 - 01:22

2 bin 300 öğretmenin iş bıraktığını işaret eden Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan; “Eğitim emekçisinin haklarını kırpan, sistematik olarak itibarsızlaştıran, geçinemez ve yaşayamaz hale getirenler, bugün riyakarca bir tiyatro sergileyerek, bizleri ezberledikleri sözlerle övmek için sıraya girecekler. Bugün yılın 364 günü eğitime de eğitimciye de çile çektirenler, yılın bir gününü vicdan rahatlatmak, imaj tazelemek için kullanacaklar. Eğitime dair toz pembe bir tablo çizip, eğitim emekçisine en çok kendilerinin değer verdikleri safsatalarını sıralayacaklar. Onlar size kendi elleriyle inşa ettikleri rezil gerçekleri anlatmayacaklar. Ama biz anlatacağız! Bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.


Yapılan basın açıklamasının ardından türküler ve şarkılar eşliğinde meydanda oynayan eğitim emekçileri vatandaştanda büyük destek aldı.