DENİZLİ BAROSU: TÜRKİYE'NİN CİNSİYET EŞİTLİĞİ SIRALAMASINDAKİ GERİLEMESİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Denizli Barosu Kadın Hakları Komitesi, 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelede Bir Araya Geldi

  • 25 Kasım 2023 - 01:28
  • Son Güncelleme : 25 Kasım 2023 - 01:35

Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, 25 Kasım'da Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında adliye önünde bir araya geldi. Komisyon adına yapılan açıklamada, 25 Kasım'ın, kadınların yaşam haklarının güvence altında olmadığı, ayrımcılığın ve şiddetin devlet eliyle yaygınlaştırıldığı bir gün olduğuna vurgu yapıldı. Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi İrem Erdoğan, "Bu gün, kadınların sadece kadın olmaları sebebiyle maruz kaldıkları haksızlıklarla yüzleşme günüdür" dedi.


Erdoğan, dünya genelinde ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekerek, Türkiye'nin cinsiyet eşitliği sıralamasında 129'uncu sırada yer aldığını belirtti. Kadınların bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskıların arttığını ifade eden Erdoğan, şiddetle mücadelede devletlerin ve iktidarların sorumluluklarına vurgu yaptı.

Açıklamada, nafaka konusuna da değinilen Erdoğan, nafakanın süresinin gündemde olmasını kabul edilemez olarak nitelendirerek, eril zihniyetin nafaka yükümlülüğünü sınırlayarak kadınları eve hapsetmeyi amaçladığını belirtti. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeleyi vurgulayan Erdoğan, kadın haklarına yönelik her türlü söylem ve yasal düzenlemenin kadın yaşam haklarına saldırı olduğunu vurguladı.

Denizli Barosu Kadın Hakları Komitesi olarak, kadının insan haklarının temel insan hakkı olduğunu hatırlatan Erdoğan, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sonlanıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kamuoyuna duyurdu.