DEPREM DEĞİL TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik 2019 Yılında meydana gelen depremden sonra olası bir deprem için DOHAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday ile protokol imzaladı. Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "deprem değil, tedbirsizlik öldürür" dedi.

  • 30 Ocak 2021 - 09:20
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik 2019 yılında meydana gelen depremden sonra üstün gayretler göstermiş ve ilçe halkının deprem yaralarını kısa sürede sarmıştı. Şimdi de ilçede olası bir depreme karşı önlem almak amacıyla DOHAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday ile protokol imzaladı. Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemiz için çok güzel, anlamlı ve harika bir gelişmeyi sizlerle paylaşmanın heyecanını taşıyorum. 8 Ağustos 2019 yılında yaşadığımız büyük depremin ardından yaptığımız çalışmalar sayesinde şükürler olsun ki çok kısa bir sürede depremin bütün yıkıcı etkilerini ilçemizden silmeyi başardık. Ancak, depremin bugünü yarını yok. Bilimin öncülüğünde depreme karşı her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle bugün DOHAD (Doğa Hareketleri ve Araştırma Derneği) ile bir protokol imzaladık. İlçemizde bulunan fayların jeolojik hareketlerini yakından izlemek, olası büyük bir depremi önceleyin tahmin edebilmek adına, ilçemizin çeşitli noktalarına deprem öncü hareketleri izleme istasyonları kurduk. DOHAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fuat Agalday’a, ilçemize yaptığı katkılardan dolayı Bozkurt adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Unutmayalım ki deprem değil, tedbirsizlik öldürür. Biz, aklın ve mantığın öncülüğünde tedbirlerimizi alıyoruz. Bu sistemin tüm ülkemize yayılması ümidiyle" dedi.