DENİZLİLİ HAMAMCILAR AÇILMAK İSTİYOR!

Koronavirüs önlemleri nedeniyle hamam ve sauna gibi işletmelerin kapanmasıyla Denizli'de hamamcılar isyan noktasına geldi. Hijyen ve sağlık sektörünün bir kolu olduklarını dile getiren Lara Form Spa işletmecisi Kamuran Balveren, "sabun ve suyun olduğu yerde koronavirüs olması düşünülemez. Bizim için herşeyden önemlisi hijyen ve temizlik" dedi.

  • 22 Aralık 2020 - 04:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Hamamlar aynı zamanda sağlık merkezleridir diyen Lara Form Spa işletmecisi Kamuran Balveren, koronavirüs önlemleri kapsamında yasaklı ilan edilmemiz bizleri çok üzmüştür dedi. Balveren bu sene sektörde 10. yıllarına girdiklerini dile getirerek; "Yıllardır bu mesleğin içerisindeyiz ve sağlık sektörünün önemli bir koluyuz. Bizler hijyene ve sağlığa çok önem veriyoruz. Gerekirse HES koduyla müşteri almaya hazırız. Meslek temsilcisi diğer arkadaşlarımızla birlikte en kısa sürede hamamların tekrar açılmasını istiyoruz" dedi.

Balveren; "Bize ait 2 işletme yaklaşık 23 sigortalı çalışanımız var. Bunun gibi Denizli'de meslek temsilcisi diğer arkadaşlarımızında istihdam ettiği bir çok emekçi kardeşimiz şu an işsiz kaldı. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Bizlerin mesleğinin temeli sağlığa dayanır. Bu nedenle hijyen 1 numaralı önceliğimiz. Biz bu kadar hassas davranırken kapanan işletmeler arasına girmemiz bizi çok üzmüştür. Tarihimize baktığımızda salgın hastalıklar sürecinde birinci sırada savaşan yerler hamamlar olmuştur. Pandemiyi eğer bitirecekse bizler kapanmaya razıyız fakat bu bir sonuç getirmeyecektir. Bizler tekrar açılmak ve gerekli önlemlerle birlikte tekrar hizmet vermeyi talep ediyoruz" dedi.