DENİZLİ’DE 3. SANAYİ ESNAFI ALT YAPI ÇİLESİNE İSYAN BAYRAĞI ÇEKTİ

Denizli’de yıllardır AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden alt yapı çalışmaları nedeniyle üst yapıya henüz geçmeyen mahallelerde vatandaşlar isyan edecek duruma geldi.

  • 20 Temmuz 2023 - 08:29
  • Son Güncelleme : 20 Temmuz 2023 - 08:52

Yıllardır süren alt yapı çalışmaları nedeniyle henüz üst yapıya geçilmeyen yerlerde toz ve toprak içerisinde kalan esnaf ve vatandaşlar isyan ediyor. Dükkanları yazın toz altında, kışın çamur içinde kalan 3. Sanayi esnafı seslerini duyurmak için basın açıklaması yapma kararı aldı. ANKA mikrofonlarına konuşan sanayi esnafları yetkilileri göreve davet etti.

Alt yapının yapıldığı yerlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ) giderleri ve ızgaraları yeterli sayıda yapmadıklarını iddia eden esnaf, üst yapının yapıldığı yerlerde ise ilk yağışın ardından çökmelerin yaşanması nedeniyle mağduriyetlerini dile getirdi. 

Giderlerin yapılmadığı yerlerde dükkanları su altında kalan esnaf, üst yapının yapıldığı yerde ise ilk yağışla çökmelerin meydana geldiğini dile getirdi.

3. Sanayi esnaflarından Ömer Çağlayan yaşadıkları sorunlar nedeniyle şunları söyledi:

“Biz 3. Sanayi esnafı olarak rahatsızlığımızı belirtmek için buraya toplandık. Yolların yapımıyla ilgili buradayız. Biz bu tozu çamuru üç senedir çekiyoruz. Biz Büyükşehir veya Merkezefendi Belediyesi’nden istirhamımız buranın bir an önce yapılması. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Biz çünkü bu konuda çok mağduruz. Yağmur yağdığında dükkanların hemen hemen hepsi su aldı. Yollarda ise yapılan yerler çöktü. Yani burada bizim ciddi bir rahatsızlığımız var. 

Yol yapıldı asfaltı döküldü ama muhtemelen sıkışmadığı için ilk yağmurda çökme yaptı. 1.5 aydır o şekilde bekliyor. Tozdan topraktan artık ne arabaların işe yarayacak yeri kaldı ne dükkanların işe yarayacak yeri kaldı. Çünkü içeride malzemelerimiz toz oluyor. Kışın çamur dükkanlarımızın içerisine kadar giriyor. Yağmur yağıyor yine aynı şekilde. Biz alt yapının da üst yapının da hemen bitirilmesini istiyoruz. Bu konuyla alakalı yetkilileri göreve davet ediyoruz. “

YAĞIŞLA BİRLİKTE DÜKKANIMDA 100 BİN TL ZARAR MEYDANA GELDİ

3. sanayi mobilya dükkanı olan esnaf Cemil Arılık ise yağışların ardından ızgaraların konulmadığı sokakta en çok mağduriyet yaşayan esnafın kendisi olduğunu dile getirdi. Esnaf Cemil Arılık şu sözlerle derdini anlattı:

“Dükkanımı 3 defa su bastı. Aşağı yukarı yaklaşık 1 metre su basıyor. Yollar çok çukur. Yetkililere sesleniyorum. Defalarca aradık ve bir sonuç alamadık. Geldiler tutanak tuttular, zarar tespiti yapıldı. Ondan da bir sonuç alamadık henüz. Izgara istiyoruz, sokağımızda ızgara yok. DESKİ’nin hiçbir ızgarası yok. Birkaç tane ızgara olsa bu yağmur suyu girmeyecekti dükkanıma. Ben çok mağdurum. Yaklaşık 100 bin TL zararım var. Bunun karşılanmasını talep ettik. Henüz hiçbir sonuç alamadık. Bir an önce bu tozdan, çamurdan, selden bizi kurtarmasını istiyoruz yetkililerin.”

YAĞDIĞINDA DERT, KURAKLIKTA DERT!

Cemil Arılık ile birlikte çalışan esnaf İdris Akyol ise şunları söyledi:

“Şikayetlerimiz aynı şikayet. İstek hep aynı istek. Ama hiçbir sonuç yok. Bir tane yetkili gelip de yaramıza derman olan olmadı. Lafta geliyorlar ölçüyorlar biçiyorlar. Yalnız bir sonuç yok. Yazın toz toprak soluyoruz, hastalık yayılıyor, mikrop yayılıyor. Yağdığında dert, kuraklıkta dert. Hiçbir şekilde memnun değiliz. Yetkililerden yardım istiyoruz. 

3-4 senedir bu sorunlar devam ediyor. Alt yapı yapıldı ne yapıldığı belli değil. Izgaralar yerleşmemiş. Onu biz yeni öğrendik. Su basınca fark ettik. Sokakta hiçbir ızgara yok. 3 sokak yukarıda su direk buraya geliyor. Buradan gidecek bir kanal olmayınca dükkanlara basıyor. 60-70 santim su bastı dükkana. Biz burada yağmur nöbeti tutmak zorunda kaldık. Yetkililerden bu işe acilen bir çözüm istiyoruz.”