CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA BU COŞKU BU GURUR HEPİMİZİN

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü dolayısıyla şu açıklamalarda bulundu

  • 30 Ekim 2023 - 17:58
  • Son Güncelleme : 30 Ekim 2023 - 18:13

Karaca: "Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin dört bir yanında coşkuyla ve gururla Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan içten bağlılığımızı sevgi ve saygıyla ifade ettik. Kuruluşun ve kurtuluşun tüm kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğildik." dedi.

Denizli'de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Platformu etkinlikleri ile ilgili olarak ise "Cumhuriyetimizin 100. yılında, Denizli'de düzenlenen etkinliklerle 100. yıla yakışır bir coşkuya tanıklık ettik. Cumhuriyet Balolarından konserlere, Cumhuriyet Yürüyüşü'ne kadar birçok etkinlik için emek veren tüm temsilcilere teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza ve etkinlikleri düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi iletiyorum. Teşekkürler Denizli…" dedi.

Ayrıca, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Toplumsal barış ve huzur içinde bir arada yaşamak dileğiyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk gününde söz veriyoruz: Yüzyıl sonra bugün ilk günü olan Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında toplumsal barışın hakim olacağı tam demokrasiyle mutlaka taçlandıracağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Karaca, ayrıca ikinci yüzyılda ülkenin çoğunluğu için umut yerine kasvetli iklimin hakim olduğu bir dönemde yeni bir rota belirlemenin önemine vurgu yaparken, 100 yıl önceki Cumhuriyet ideolojisini daha da berraklaştırmanın gerekliliğine dikkat çekti.