BABADAĞ’DA CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI

Cumhuriyet’in 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Babadağ’da bir dizi program gerçekleştirildi.

  • 30 Ekim 2023 - 18:17
  • Son Güncelleme : 30 Ekim 2023 - 18:25

İlk olarak Babadağ Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşü kapalı spor salonunda son buldu. Ardından okullar tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. 


Programa; Babadağ İlçe Kaymakamı Berk Acar, Babadağ İlçe Jandarma Komutanı Özcan Taşkıran, Babadağ İlçe Emniyet Amiri Serkan Gacar, siyasi partilerin ilçe başkanları, gaziler, okul müdürleri ve Babadağlı vatandaşlar katıldı.

Gösterilerin ve düzenlenen ödül töreninin ardından program son buldu.

Babadağ İlçe Kaymakamı Berk Acar, “Cumhuriyet’imizin ilanının 100. seneyi devriyesinde  Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Bu konuda geçmişte olduğu gibi bugün de bütün ümidimiz gençliktedir. Ülkemizin gençliği her zaman bizlerden daha donanımlı kararlı ve dirayetli olmuştur ve bu şekilde yüzyılları aşan devlet geleneğimiz ve medeniyetimiz bugünlere ulaşmıştır. Türk Gençliği olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelere cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı minnet, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” dedi.


YÜZÜNCÜ YILA YAKIŞIR PARK!

Babadağ Belediyesi tarafından Kelleci Mahallesi’ne kazandırılan ‘Yüzüncü Yıl Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve öğrenciler 100 adet fidan dikimi ile hatıra ormanı oluşturuldu.

“Babadağ’da ve mahallelerimizde Cumhuriyet’imizin 100. yılını büyük bir coşku ve birlik beraberlik içerisinde, Cumhuriyet’imize yakışır şekilde kutluyoruz” diyen Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Muhtarımız ve öğrencilerimizle bir park inşa ettik. Cumhuriyet’imizin 100. yılına ithafen parkımızın ismini ‘Yüzüncü Yıl Parkı’ koyduk. Parkımızda 100 adet ağaç dikerek bugünü ölümsüzleştirmek istedik. İnşallah bu ağaçlarda Cumhuriyet’imizle birlikte yaşar ve biz de bir eser bırakmış oluruz. Kelleci’ye yakışır bir park oldu. Emek veren herkese bizleri destekledikleri için teşekkür ederim” dedi.


COŞKU MOLLAAHMETLER’DE DEVAM ETTİ

Kelleci Mahallesi’nden Mollaahmetler Mahallesi’ne taşınan Cumhuriyet coşkusu ilk olarak kapalı pazar yerinde verilen keşkek hayrı ile devam etti. Hayır yemeğinden sonra Mollaahmetler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler, şiir dinletisi ve şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrencilere hediye takdimi gerçekleştirildi. Programa; Mollaahmetler Mahalle Muhtarı Rahmi İnan ve Meclis Üyesi Necip Yılmaz da katılım gösterdi.

Akşam saatlerinde Mollaahmetler Mahallesi’nde bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü büyük katılım ile gerçekleştirildi. Kortejin ardından kutlamalar havai fişek gösterisi ile son buldu.


Cumhuriyet’in 100. yılına ulaşmanın büyük gururunu yaşadıklarını söyleyen Babadağ Belediye Başkanı Ali Altı, “Babadağ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimiz sabahın erken saatlerinde başladı. Babadağlı vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet’imizin 100. yılını hep birlikte kutladık. İnşallah nice 100 yıllarda hep birlikte bayramımızı kutlama devam ederiz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnet borcumuzu en iyi şekilde ödemeye gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.